Gespot

Announcely: Haal leads & klanten uit je online content

0

Bedrijven investeren steeds meer in online communicatie. Het is echter lastig om alle interacties met je verhaal te vertalen naar new business. Announcely lost dit probleem op door de interacties om te zetten tot leads of potentiële klanten. Satya van Heummen, CEO Announcely, vertelt.

Wat is het?

"Announcely is een marketing automationtool waarmee je new business haalt uit online gedrag. Dit doen we door van iedereen die interactie heeft met je online communicatie, (op social media en je website) een gedragsprofiel op te bouwen. Zo krijg je precies inzicht wie betrokken is, op welke manier en hoe vaak. Bovendien herkent Announcely of iemand al een klant is of een potentiële lead. Deze data wordt vervolgens gebruikt om automatisch persoonlijke emails te sturen en zo deze mensen te activeren, te converteren naar nieuwe klanten of te belonen voor loyaliteit.

Tijdens dit proces krijg je diepgaande inzichten in welke kanalen, welke content en welke mensen het meeste resultaat opleveren. Op deze manier zorgt Announcely er voor dat de investeringen in content en sociale media daadwerkelijk worden omgezet naar new business."

Waarom dit initiatief?

"Bedrijven investeren steeds meer in contentmarketing en social media. Het is echter moeilijk om dit zo in te zetten dat het effectief new business genereert. Hiervoor moet je alle interacties monitoren, daar potentiële klanten uit filteren en die vervolgens ook nog gaan converteren. Maar de schaal van online is simpelweg zo enorm dat dit handmatig niet te doen is, terwijl klanten online juist overal zitten en content het middel is om nieuwe klanten te krijgen. Announcely helpt bedrijven dan ook hun investeringen terug te verdienen."

Hoe werkt het?

"Je begint met het posten naar social media, waarbij wij ervoor zorgen dat alle content altijd terug linkt naar een landingspagina waar een conversie plaats moet vinden. Deze pagina kun je vervolgens heel makkelijk maken.

Van iedereen die in aanraking komt met je content wordt automatisch een gedragsprofiel opgebouwd. Iemand die een tweet stuurt over jouw post of een antwoord geeft op LinkedIn, wordt opgeslagen. Ook kun je hier gedrag aan koppelen, zoals het kopen van een product. En Announcely herkent of iemand een (potentiële) klant is door het te koppelen met je klantendatabase. Door regels in te stellen filter je mensen uit deze profielen, die je vervolgens automatisch gepersonaliseerde emails kunt toesturen om ze te activeren, te converteren of loyaler te maken. En tijdens dit gehele proces krijg je inzicht welke content en welke mensen zorgen voor resultaat.

Onder het motto “pay as you grow” betalen bedrijven maandelijks voor het aantal profielen dat het systeem bijhoudt. De introductieprijs is vanaf € 99 per maand voor 1000 profielen. Er is ook een bureaulicentie vanaf € 500 per maand voor 5000 profielen, waarmee alle klanten bedient mogen worden."

https://vimeo.com/72197129

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Announcely heeft een top 10 nominatie voor de Accenture Innovation Award. Op dit moment zijn zo’n 30 bedrijven en 10 bureaus begonnen met Announcely."

Wie is er bij betrokken?

"Ons team bestaat uit 4 ambitieuze mensen: Reinoud Tjallema, Chris Wilson en Martin Samsa en door mij, Satya van Heummen (founder). Onze visie is dat resultaat uit online communicatie halen ontzettend makkelijk en toegankelijk moet zijn omdat ieder bedrijf dit nodig gaat hebben!"