Gespot

Appcident: Onveilige situaties of storingen op de werkvloer melden

0

Hoe meld jij informatie zoals een storing, diefstal of onveilige situatie binnen de organisatie waar je werkt? Of moeten we vragen of je het überhaupt doet? Appcident biedt de oplossing! Daniël de Jong, mede-oprichter van Appcident, vertelt.

Wat is het?

"Appcident is een app waarmee vanaf iedere werkplek in 6 eenvoudige stappen een melding in rapportvorm kunt verzenden. Het melden van een onveilige situatie of het rapporteren van een storing was nog nooit zó eenvoudig. Met Appcident zorg je er niet alleen voor dat de juiste informatie direct bij de juiste persoon terecht komt, de voorgedefinieerde meldingen en de vaste rapport opmaak zorgen tevens voor structurele en consistente meldingen die perfect aansluiten op je werkproces. Rapportage en statistische gegevens worden opgebouwd en kunnen worden geïntegreerd in bijvoorbeeld risicoanalyses, veiligheids- of klachtenprocedures."

Waarom dit initiatief?

"Appcident is 'geboren' naar aanleiding van de vraag: "op welke manier kunnen we eenvoudig(er) en snel(ler) (meer) belangrijke informatie van de werkvloer bij de (direct) verantwoordelijke krijgen?" Aan de basis van deze vraag liggen een aantal constateringen. Zo komt veel waardevolle informatie vaak niet bij de juiste persoon terecht omdat het voor degene die het constateert teveel tijd kost of omslachtig is om te melden of niet relevant wordt geacht. (Afgeronde) werkzaamheden worden daarnaast vaak pas achteraf gerapporteerd. Het zou ideaal zijn als je direct vanaf je werkplek een rapport kon opmaken en deze naar de juiste perso(o)n(en) kon verzenden. Appcident maakt het bestaande rapportage management systeem XSIS (X Security Information System) mobiel.

Appcident is uniek omdat het toepasbaar is in iedere organisatie. Door de modulair op te bouwen upgrades kan Appcident functioneren in iedere branche. De eerste modulair op te bouwen upgrades die aangeboden worden zijn beveiliging, bouw, logistiek en zorg."

Hoe werkt het?

"In 6 stappen van signalering tot verzending. Bij stap 1 kies je de overeenkomende melding, dit is altijd een voorgedefinieerde melding ten behoeve van snelheid en consistentie. Stap 2 biedt de mogelijkheid om een beschrijving aan je rapport toe te voegen. Datum en tijd van de feitelijke constatering wordt toegevoegd bij stap 3. Stap 4 is de 'locatie' die bij de melding hoort. Een foto maakt een situatie of gebeurtenis in één oogopslag duidelijk, deze kan bijgevoegd worden bij stap 5. Wat nu nog rest is een geadresseerde selecteren bij stap 6 en het ‘rapport’ kan verzonden worden.

De geadresseerde ontvangt vervolgens een e-mail, met het onderwerp: 'melding via Appcident', waarin alle eerder genoemde informatie overzichtelijk in een rapport is weergegeven."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Appcident is pas een paar dagen online en kan daarom nog geen uitspraken doen over de cijfers of resultaten. Echter is het wel zo dat er tijdens de ontwikkelperiode veel positieve reacties/aanmeldingen zijn binnengekomen op basis van de launchpage."

Wie is er bij betrokken?

"Appcident is een product van Allround Security Company BV. Allround Security Company BV is onderdeel van de AVAQ Groep."

Bron:   Appcident  - Download