Gespot

AppicPlanner-app: Maak projectwerk leuk

0

Door het leuk maken van projectwerk met het toepassen van game-elementen, maakt de AppicPlanner-app deadlines minder vervelend en verhoogt het de werkefficiëntie. Gerry Dicheva, marketingmanager bij JustAppic, vertelt.

Wat is het?

“De AppicPlanner hebben we gemaakt als een middel om de workflow te optimaliseren. Het kan worden gebruikt om individuele projecten en groepsprojecten te beheren. Om een samenwerking te beginnen, nodigt een gebruiker vrienden uit voor een project. Daarna kun je beginnen met het verdelen van de taken.

De app geeft een helder overzicht van projecten en hun status. Door te schakelen tussen de ‘Gantt chart’ en een takenlijst, kunnen gebruikers de voortgang van het project in de gaten houden, potentiële problemen snel identificeren en zo vertragingen voorkomen. Wat de AppicPlanner uniek maakt is de optie om motiverende notificaties te sturen naar projectleden. De zogeheten motivations bestaan uit commentaren als ‘Kick-a-butt’ of ‘Like a boss’ en zijn bedoeld om de langzame leden van je team op een speelse manier te stimuleren en te zorgen dat het project op de rails blijft.”

Waarom dit initiatief?

“Het idee presenteerden we voor het eerst tijdens het app-festival Appril. De wedstrijd ‘So you think you can app?’, bedacht door FNV/Kiem, was hiervan de aanleiding. Hier wonnen wij de publieksprijs. Het doel van de app is het oplossen van een belangrijk probleem in de creatieve sector: deadlines halen.

Anders dan bij andere apps die streven naar het verhogen van de productiviteit door het gebruik van saaie taaklijsten, ligt de nadruk bij de AppicPlanner op het houden van plezier in het werk. Door de game-elementen creëert onze app een positieve werksfeer en verandert het de conventionele mentaliteit van het werken aan projecten.”

Hoe werkt het?

“Als je begint met de AppicPlanner krijg je een snelle, visuele instructie over de belangrijkste onderdelen van de app. Door op het plusje in de hoek te tikken kun je een nieuw project aanmaken. Geef het project een naam, kies de tijdspanne en beslis of het weekend erbij betrokken moet worden. Daarna kun je via e-mail vrienden en collega’s uitnodigen om mee te werken aan het project.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Kort na de lancering heeft de AppicPlanner al 750 gebruikers. Het aantal projecten en taken groeit evenredig aan het aantal downloads.”

Wie is er bij betrokken?

“De startup bestaat uit drie mensen die aan de app zelf en alles eromheen hebben gewerkt. Michiel Agterberg is de Lead Designer. Hij houdt het team gemotiveerd en is gefocust op het einddoel. Hessel van der Molen is de Technical Lead, dankzij hem is de app realiteit geworden. Ik ben als marketingmanager verantwoordelijk voor de strategie en communicatie. Ik ben vastbesloten om van de AppicPlanner een succes te maken!

Het idee is gefinancierd door investering van derden. Daarnaast zijn er voor technische ontwikkeling een aantal externe partijen betrokken geweest.”