Gespot

Bannerwise: Helpt je zelf professionele banners te maken

0

Bannerwise is een gebruiksvriendelijke en slimme tool die online adverteren leuker en winstgevender maakt. Met deze tool kan iedereen onafhankelijk en simpel professionele banners maken, beheren en publiceren. Joost Kortlever, oprichter van Bannerwise, vertelt.

Wat is het?

“Bannerwise is een online tool waarmee ondernemers en marketeers zelf gemakkelijk professionele banners kunnen maken. Je hebt geen kennis nodig van computercode, designsoftware en animatie; wij garanderen dat iedereen het kan. Banners gemaakt met Bannerwise voldoen altijd aan de eisen van jouw advertentienetwerk of self-serviceplatform, zoals bijvoorbeeld Google Adwords. Bovendien ondersteunen we HTML5-banners, waardoor adverteerders hun doelgroep op alle apparaten kunnen bereiken, dus ook op tablet en mobiel.

Daarnaast kun je een hele bannerset maken in minuten, niet uren. Hoe? De software genereert op basis van één ontwerp automatisch een hele reeks andere bannerformaten. Bannerwise werkt met professionele banner templates (met banners) en een bibliotheek van achtergronden, gradients, knoppen, shapes en meer dan 600 fonts.”

Waarom dit initiatief?

“Om succesvol online te adverteren heb je banners nodig die werken. Wij vinden dat het tot nu toe niet zo makkelijk was om die zelf te maken. Er waren twee keuzes: óf je liet je banners maken door een professional – met de bijbehorende doorlooptijd en kosten – óf je maakte ze zelf met behulp van een van de vele online tools. Maar die vonden wij óf niet professioneel genoeg óf veel te ingewikkeld. Je kon dus kiezen tussen hoge kosten of ‘slechte’ banners. Met Bannerwise wilden we hier een oplossing voor bieden: betere banners, minder gedoe, meer verdienen.

Onder de noemer ‘niet professioneel genoeg’ valt onder meer het ondersteunen van advertentietnetwerken en self-serviceplatformen. Daarom kies je bij Bannerwise eerst op welk advertentieplatform of -netwerk je wilt adverteren. In de rest van het proces houden wij voor je in de gaten of alles klopt. Zo weet je 100 procent zeker dat je banner straks probleemloos geaccepteerd wordt.”

Hoe werkt het?

“Bannerwise werkt in vier simpele stappen. Eerst kies je het advertentienetwerk of self-serviceplatform waar je banners voor wilt maken en kies je uit de formaten die worden ondersteund door dit netwerk. In stap 2 kies je of je wil beginnen met één van de bannerdesigns uit onze bibliotheek of dat je liever met een leeg canvas wilt beginnen.

Vervolgens komt het leukste gedeelte: in stap 3 kun je in onze online editor de banners gaan maken. Heb je een standaardontwerp gekozen, dan hoef je alleen tekst, kleuren, achtergrond en lettertype aan te passen, zodat ze bij je huisstijl of landingspagina passen. Voeg je logo toe en je advertentie is klaar. Je kunt natuurlijk nog wat extra’s toevoegen door wat rond te kijken bij de extra elementen of door animaties toe te voegen. Als je klaar bent met het maken van je banners, kun je ze downloaden en uploaden in jouw advertentienetwerk of self-serviceplatform. Zet je banners online en boost je business!”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De bétaversie van Bannerwise is in mei 2015 live gegaan. Op dit moment zijn er al ruim 1500 banners gemaakt in onze tool en hebben we enkele honderden geregistreerde gebruikers. Op dit moment zijn we druk bezig met het toevoegen van meerdere adverentienetwerken en self-serviceplatformen, zoals Facebook en JedAds. Daarnaast zijn we nog met een aantal partijen in gesprek. Wij streven er naar om zoveel mogelijk netwerken te ondersteunen, zodat adverteers hun gemaakte banners op alle netwerken kunnen inzetten.

Bannerwise hanteert een abonnementsmodel. Wij geven adverteerders eerst de mogelijkheid om 14 dagen gratis aan de slag te gaam met onze tool waarbij ze één banner gratis kunnen dowloaden. Daarna betaal je 29 euro per maand.”

Wie is er bij betrokken?

“Bannerwise is opgericht door Miguel Zamora Lopez (27), Fabio Coduri (31) en mij, Joost Kortlever (24). Miguel gaat als CPO over de voorkant van het product en is de visuele man. Fabio, de CTO, is de Zwitserse ‘genius’ en techneut met duizelingwekkende kennis van computer- en mensentalen. Ik heb marketing- en ondernemersachtergrond en ben als CEO bezig met innovatie en bewaak de visie.”

Bron:   Bannerwise