Gespot

Bindd: Digitaliseert pasjes voor klant & onderneming

0

De manier waarop wij in de toekomst onze portemonnee gaan gebruiken gaat radicaal veranderen. Bindd neemt vast een voorsprong op de toekomst. Niels Jansen, mede-oprichter, vertelt.

Wat is het?

"Het nieuwe platform Bindd kan de hele inhoud van je fysieke portemonnee digitaliseren en in de cloud kan bewaren, zodat je ieder pasje altijd op het juiste moment beschikbaar hebt. Daarnaast biedt Bindd bedrijven de mogelijkheid om al hun fysieke pasjes zoals klantkaarten, tickets en tegoedbonnen te digitaliseren en te verspreiden.

Het platform is gebouwd om tot 10 miljoen fysieke klantkaarten in één keer te digitaliseren naar digitale varianten zoals Passbook en Samsung Wallet. Ook is het mogelijk om als kleinere organisatie zelf digitale passen te maken, te ontwerpen en te verspreiden. Op dit moment is het platform nog in bèta, we hopen door middel van feedback van onze gebruikers binnenkort de eerst versie te lanceren."

Waarom dit initiatief?

"We zijn Bindd gestart vanuit onze eigen frustratie. We vonden het vervelend dat we vaak kortingen misliepen omdat wij onze klantkaarten niet bij ons hadden. Nu kun je wel iedere kaart meenemen voor iedere winkel waar je wellicht nog eens komt, maar dan ziet je portemonnee er uit als een archiefkast. Wij dachten dat dat makkelijker, intelligenter en sneller zou moeten kunnen. Er bestaan al relatief veel bedrijven die zich richten op het maken en ontwerpen van Passbook-passen, maar geen van hen lost het fundamentele probleem op: de ouderwetse portemonnee."

Hoe werkt het?

"Op dit moment is er de mogelijkheid om fysieke passen te digitaliseren. Dit doen wij door een koppeling te maken met het systeem van de retailer waarna wij alle klantkaart data overzetten naar Passbook- en/of Samsung Wallet-passen. Een andere mogelijkheid is om via het Bindd-dashboard zelf digitale passen te maken. Denk aan digitale klantkaarten voor kleine ondernemingen die met onze iPad-app de kaarten in hun winkel kunnen scannen om zo de klant te belonen voor hun bezoek. Tot slot is het op dit moment mogelijk om toegangskaarten te maken en te scannen en te verifiëren via onze iPad app."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Een gemiddeld huishouden heeft 18 klantkaarten waarvan 50% thuis ligt. Verder is Bindd opgezet volgens het 'All you can eat'-model: het platform biedt de mogelijkheid om tot 10 miljoen fysieke passen te digitaliseren naar Passbook of Samsung Wallet. Ook zijn we op dit moment in gesprek met Samsung."

Wie is er bij betrokken?

"Sander de Jong, Nicola Lombardi en Richard Chirino zijn ontwikkelaars van Bindd. Fatih Yilmaz is verantwoordelijk voor het design en Bono Heijnen en ik, Niels Jansen, zijn oprichters van Bindd."