Gespot

DoubleDutch Events: Verhoog engagement van je eventbezoekers

0

DoubleDutch Events is een revolutionaire app voor de evenementenbranche. De app kan naadloos geïntegreerd worden in de aanloop naar een event en uiteraard op het event zelf. De app is volledig aan te passen naar eigen huisstijl en helpt organisaties om engagement een boost te geven en inzicht te verkrijgen in het gedrag van hun bezoekers. Lawrence Coburn, oprichter & CEO, vertelt.

Wat is het?

"DoubleDutch Events is een revolutionaire white-label app voor de evenementenbranche die de mobile-first aanpak volledig omarmt. De app is veel meer dan een elektronische versie van een traditionele papieren agenda; het is een realtime aanvulling op de gehele event-ervaring. De app geeft het engagement een boost en biedt nieuwe manieren om inzicht te krijgen het gedrag van bezoekers."

Waarom dit initiatief?

"De evenementenbranche bevindt zich, net als de IT-sector, middenin hun grootste transformatie sinds de opkomst van cloud-based technologie. In een paar jaar tijd hebben consumerization en het massale gebruik van handheld-devices de evenementenbranche enorm vooruit geduwd. Waar organisaties eerst voornamelijk via papier communiceerden naar hun bezoekers, experimenteren ze nu veel meer met de verschillende mogelijkheden die de smartphone biedt. Hierdoor is de evenementenbranche volgens ons klaar voor een nieuwe aanpak. Wij bieden de enige mobile-first aanpak die optimaal gebruik maakt van de krachten die de evenementenbranche op dit moment vooruit duwen. We gebruiken de kracht van de smartphone voor eeuwenoude (basis)problemen, engagement, veiligheid, inzicht in gedrag en meer."

Hoe werkt het?

"DoubleDutch Events is 's werelds enige social events-app waarmee bezoekers kunnen inchecken bij sessies, hun favoriete kunstenaars kunnen bookmarken en andere bezoekers kunnen ontmoeten op een passende, organische manier. Omdat we volledig te customizen layouts aanbieden en een omgeving aanbieden die ook voorafgaand aan het event beschikbaar is, is ieder detail binnen handbereik.

Organisaties kunnen daarnaast nieuwe strategieën en mogelijkheden voor sponsoring 'unlocken' door gebruik te maken van de 'Promoted Posts' feature. Deze feature geeft bezoekers updates over product-promoties en belangrijk nieuws. Ook maken we gebruik van spelmechanismen om bezoekers aan te sporen tot meer engagement en om een gezond gevoel van competitie te ontwikkelen. Door al deze activiteit kunnen organisatoren gemakkelijk inzicht krijgen in het gedrag van hun bezoekers, wat tot nieuwe inzichten kan leiden."

http://www.vimeo.com/41272037

Wat zijn de belangrijkste facts?

"We zien duidelijk dat de app het engagement en de productiviteit van alle events waar de app wordt toegepast een boost geeft. Gemiddeld 80 tot 90 procent van de bezoekers van een event installeren de app. Tijdens een recente sales-meeting van een grote retailer zagen we maar liefst 80 procent van de geregistreerde gebruikers een comment plaatsen, liken of op zijn minst 1 keer op een andere manier content plaatsen. Op datzelfde event plaatste 60 procent van de gebruikers 10 keer (of vaker) content en werden er meer dan 40.000 nieuwe connecties gelegd door andere gebruikers te volgen. Ook zien we aan het aantal verdiende badges terug dat de spelelementen in de app goed werken."

Wie is er bij betrokken?

"De app is volledig bedacht en ontwikkeld door DoubleDutch. Sinds DoubleDutch in 2011 is opgericht lopen we voorop in de ontwikkeling van nieuwe software die realtime engagement met gebruikers stimuleert, wat organisaties nieuwe inzichten biedt. Onze software is al omarmd door meer dan 200.000 gebruikers van verschillende grote organisaties zoals Cisco, Roche, Lowe's, Nationwide, Wells Fargo, Masco and NetApp."

Bron:   DoubleDutch Events  - Download