Gespot

EmailAudit: Je marketingmails testen & verbeteren

0

Bij het verzenden van marketingmails of transactionele e-mails is het belangrijk dat je e-mail voldoet aan verschillende e-mailstandaarden en best practices. Anders is de kans groot dat je e-mail in de spambox belandt. EmailAudit checkt je e-mail op de belangrijkste standaarden en geeft concrete aanbevelingen voor verbetering. Willem Stam, partner bij EmailAudit, vertelt.

Wat is het?

"EmailAudit is een gratis consultancy-dienst waarmee verzenders van 'bulk'-mail snel en gemakkelijk kunnen zien of hun e-mail aan de meest gangbare e-maildelivery-standaarden voldoet. EmailAudit kijkt naar 25 technische aspecten van e-mails, waaronder serverconfiguratie, DNS, DKIM en DMARC. Het resultaat van een audit is een rapport dat verder gaat dan alleen een ‘ok’ of ‘niet ok’. Je krijgt goed gefundeerde suggesties om eventuele fouten op te lossen. Deliverability-consultants van EmailAudit kunnen je daar verder bij helpen."

Waarom dit initiatief?

"Bij het testen van e-mails richten veel verzenders zich primair op het evalueren van commerciële aspecten van de e-mails, zoals de onderwerpregel en de verhouding van tekst en beeld. Maar de technische aspecten blijven vaak onderbelicht. EmailAudit helpt de verzender hierbij. Ook geloven we dat we met EmailAudit een bijdrage kunnen leveren aan de e-mailindustrie als geheel, omdat het gebruik van e-mailauthenticatie en e-mail <em>best practices</em> wordt gestimuleerd.

Er bestaan nu wel een aantal tools om e-mails te controleren. Deze testen vaak alleen op deelgebieden (alleen SPF of alleen DKIM) en beperken zich verder tot ‘ok’ of ‘niet ok’. Ook geven deze tools geen aanvullende suggesties om tot verbetering te komen. EmailAudit pakt het hele spectrum, inclusief concrete aanknopingspunten, om tot verbetering te komen."

Hoe werkt het?

"Op de site van EmailAudit kun je je gratis aanmelden. Je ontvangt meteen een testadres waarnaar je een marketingmail of transactionele e-mail vanuit je eigen applicatie kunt sturen. Meteen daarna krijg je een ontvangstbevestiging en binnen enkele minuten een e-mail met een link naar de auditresultaten. Per dag kun je drie keer een test doen."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Er zijn vaak verbeterpunten in de e-mails die we testen, slechts een enkele e-mail scoort maximaal. De DMARC-test, ter voorkoming van spoofing en phishing, staat nog in de kinderschoenen."

Wie is er bij betrokken?

"EmailAudit is een initiatief van E-mail System Integrator Postmastery en is in-house ontwikkeld op basis van JRuby en Torquebox."