Gespot

Expertezed: Boek een online sessie met een IT-expert

0

Bij Expertezed kun je voor één of enkele uren een IT-expert boeken voor een korte training of advies. Via deze korte online sessies deelt de IT-expert zijn kennis: alleen de kennis waar jij behoefte aan hebt en op een tijdstip dat jullie beiden goed uitkomt. Pascal Lubbe en Nienke Gijsen, oprichters van Expertezed, vertellen.

Wat is het?

"Expertezed is een startup gericht op het online delen van kennis van IT-experts. In 'live' sessies met experts kun je snel en gericht kennis opdoen van specifieke onderwerpen. Met dit online platform willen we IT-professionals wereldwijd met elkaar verbinden. Het vernieuwende aan ons concept is dat je kennis ‘op maat’ kunt krijgen van de beste IT-experts. Omdat de kennis online wordt geleverd, ben je niet gebonden aan een locatie en zijn mensen vaak bereid om in de avond of in het weekend bij elkaar te komen. Omdat IT-professionals continu aan hun ontwikkeling moeten blijven werken is dit een eenvoudige en flexibele manier om ‘up to date’ te blijven met de relevante IT-kennis."

Waarom dit initiatief?

"Een standaard training duurt lang, kost veel en bevat vaak overbodige informatie. We merken dat de IT-professional specifieke vragen heeft en een behoefte aan ‘op maat’ leren. Op het internet is veel informatie beschikbaar en op blogs en chats krijg je veel informatie gratis. Deze informatie is vaak echter niet voldoende diepgaand. Expertezed overbrugt het gat tussen gratis content en standaard training. Je kunt met een ervaren expert een sessie op maat boeken voor een training of een Q&A sessie. Groepssessies of korte één-op-één-sessies, alleen over de onderwerpen die jij relevant vindt."

Hoe werkt het?

"Het werkt heel simpel, deelnemers maken een account aan en bestellen een bestaande sessie of vragen een sessie aan. In een gesprek met de expert wordt de datum bepaald. Ook kun je je aansluiten bij een reeds geplande sessie. Na betaling is de boeking definitief. De sessie wordt online uitgevoerd en kan worden opgenomen. Opgenomen sessies kunnen gedeeld worden met anderen."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"In 2012 hebben we de eerste gratis proefsessies gegeven. De deelnemers waren hierbij afkomstig uit diverse Europese landen maar ook uit het Midden Oosten. In 2013 hebben we de vernieuwde website gelanceerd en de eerste betaalde sessies uitgevoerd. Sinds september zijn we druk bezig om meer aandacht te krijgen voor Expertezed in binnen- en buitenland, via partnerships, social media en onze eigen contacten. Op 4 november hebben we voor het eerst een sessie van een hele dag georganiseerd over Oracle RDBMS 12c. Aanvullend op de technische kennisdeling zullen we binnenkort sessies gaan aanbieden gericht op methoden & technieken, ondersteuning voor ZZP'ers en IT-gebruikers."

Wie is er bij betrokken?

“Expertezed is opgericht door ons. Wij zijn twee Nederlandse onderneemsters die dit concept op basis van onze ervaringen met IT-opleidingen, IT-kennisdeling en consultancy hebben uitgewerkt. De promotionele activiteiten worden verzorgd door Joska Le Conte."