Gespot

Fanbooster: Zelf eenvoudig Facebook-apps maken

0

Met Fanbooster maak je snel en efficiënt Facebook-apps in de huisstijl die wenselijk is. Uitstekend in te zetten voor bijvoorbeeld interactie, engagement, leadgeneratie en productinformatie. Robert Drolinga, vertegenwoordiger van Fanbooster vanuit Online Business Media, vertelt.

 

 

Wat is het?

“Fanbooster is een ‘software as a service’ die het mogelijk maakt om Facebook-apps aan te maken. Het is zeer gebruiksvriendelijk en bespaart tijd en geld voor elke organisatie die direct wil communiceren met zijn fans op Facebook.

Fanbooster wordt ook wel een Facebook-CMS genoemd. Door de vele sociale en virale features wordt een groot deel van de doelgroep via Facebook bereikbaar.”

Waarom dit initiatief?

“Facebook is sinds 2011 opgenomen in de marketingmix van veel organisaties. Deze organisaties zijn echter afhankelijk van technische kennis om informatie over de doelgroep op de juiste manier uit Facebook te onttrekken en apps te presenteren die het eenvoudiger maken om de doelgroep te bereiken en te binden. Om techniek te omzeilen is er een software-oplossing ontwikkeld die het voor iedereen mogelijk maakt om marketingdoelstellingen op Facebook eenvoudiger te behalen.”

Hoe werkt het?

“Het ‘widget center’ biedt de mogelijkheid om in zeer korte tijd een app te maken. Binnen de app is het mogelijk om bijvoorbeeld een webshop, Instagram-foto’s of Spotify-lijsten te integreren. Daarnaast kan de app ook zeer eenvoudig gebruikt worden om leads te werven door het uitzetten van win-acties.

Met Fanbooster kunnen voor iedere organisatie ongelimiteerd apps worden gelanceerd , kunnenn er berichten worden gepland voor één of meerdere Facebook-pagina’s en kunnen realtime, in een handomdraai analyses en benchmarks worden gecreëerd.

Om de markt verder te ondersteunen heeft Online Business Media een aantal mogelijkheden ontwikkeld die de gebruikers van Fanbooster nog meer mogelijkheden bieden. Hierbij is de ‘code generator’ een zeer interessante oplossing. Hiermee wordt het mogelijk om offline fans te binden via Facebook en vervolgens te verleiden om met een code opnieuw een aanschaf te doen in de winkel of webshop.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“We zijn marktleider in Europa met kantoren in elf landen, waarvan de Nederlandse organisatie Online Business Media de klanten van Fanbooster in de Benelux en Spanje ondersteunt met training, design en strategische vraagstukken. Fanbooster wordt ontwikkeld in Noorwegen.

Inmiddels worden er via Fanbooster 77.307.388 fans geïnformeerd en bereikt. Door meer dan 1000 klanten internationaal zijn er 12.417 apps met Fanbooster gemaakt.

In Nederland zijn er inmiddels vele organisaties met Fanbooster aan de slag gegaan, waaronder Feyenoord, Universiteit Nyenrode, Verkade, Douwe Egberts, Algemeen Dagblad, Eindhoven Airport, Vliegtickets.nl, Belvilla en Vitakraft.”

Wie is er bij betrokken?

“Online Business Media is de exclusieve partner van Fanbooster in de Benelux en het aanspreekpunt voor eindklanten en agenten.”