Social media

Hoe Chocomel WhatsApp succesvol inzet als campagnemiddel [podcast]

0

Hoe zorg je ervoor dat je product buiten het standaard hoogseizoen een verkoopboost krijgt? WhatsApp bleek het ideale middel om festivalbezoekers tussen de 18 en 30 jaar te binden. Wendy van Sante, brandmanager bij Chocomel vertelde erover tijdens het event ‘WhatsApp voor bedrijven’, dat op 10 maart in de Jaarbeurs werd gehouden.

Chocomel is een echt seizoensproduct. In de winter wordt het veel verkocht, maar in de zomer is dit drankje een stuk minder populair. Om Chocomel ook tijdens de zomer te laten opvallen, begon de Chocomel WhatsApp Challenge in combinatie met festival ‘De Zwarte Cross’. Fans werden uitgedaagd om met hun vriendengroep een WhatsApp-groep te maken en daarin te vertellen over hun ‘ultieme festivalervaring’. De winnaar zou die droom in vervulling zien gaan.

ChocomelChallenge-KEY-VISUAL

Ook in de podcast

Welke uitdagingen kwam het team van Chocomel tegen en hoe konden ze daar op inspelen? En hoe begin je met zo’n actie? Dat en meer hoor je in de podcast!

Over de geïnterviewde

Wendy van Sante werkt als brandmanager bij FrieslandCampina. Samen met haar collega Annemieke Mol, social media manager, was ze verantwoordelijk voor de acties van Chocomel via WhatsApp.

Accepteer cookies

Benieuwd naar de andere podcasts? Hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Abonneer je op de podcast via:

itunes-iconVolg Frankwatching op TuneInStitcher