Gespot

HomeToGo: Meta-zoekmachine voor vakantieverblijven

0

HomeToGo is een meta-zoekmachine voor vakantiehuizen en appartementen. HomeToGo biedt bezoekers meer dan 3 miljoen aanbiedingen vanuit meer dan 150 websites, samengevoegd in één overzicht. Mirre Snelting, Country Manager voor Nederland bij HomeToGo, vertelt.

Wat is het?

“Een meta-zoekmachine voor vakantieverblijven, met de nadruk op huizen en appartementen. De website is heel user-friendly. Consumenten kunnen makkelijk zoeken en de resultaten vergelijken van meer dan 3 miljoen aanbiedingen. Met smart filters kun je bijvoorbeeld filteren op afstand tot het water, huisdiervriendelijkheid en aanwezigheid van een sauna.”

Waarom dit initiatief?

“We zien dat er ontzettend veel aanbieders zijn en dat je daardoor snel het overzicht kwijt raakt. De consument wil de beste deal, maar heeft geen zin in een 2 uur durende zoektocht waarbij elke website gecheckt moet worden. Met dit initiatief gaat het zoeken veel gemakkelijker en sneller. Nog belangrijker is dat alles in één overzicht staat en per aanbieding worden de prijzen per website weergegeven.”

Hoe werkt het?

“Op de homepage vult de bezoeker de bestemming, reisdata en het aantal personen in. Alle resultaten worden in een lijst weergegeven met mogelijkheid om dit op de kaart te bekijken. Per aanbieding zie je de vierkante meters, beoordeling en prijzen van verschillende aanbieders. Bij interesse wordt de bezoekers verder geleid naar de juiste website.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“HomeToGo biedt gebruikers meer dan 3 miljoen aanbiedingen vanuit meer dan 150 websites. Het actuele cijfer staat altijd live op de homepage. Het is beschikbaar in 7 talen en actief op 9 nationale platformen in Europa. HomeToGo heeft net haar deuren geopend voor de Amerikaanse markt en hiermee het tiende platform gelanceerd.”

Wie is er bij betrokken?

“Het trio oprichters bestaat uit Patrick Andrä, Wolfgang Heigl en Nils Regge. Ze combineren technische expertise en kennis van reistechnologie, toerisme en e-­commerce. Wolfgang Heigl richtte eerder de toonaangevende vlucht­vergelijkingswebsite Swoodoo op, die later werd overgenomen door KAYAK en nu deel uit maakt van de Priceline Group. Nils Regge richtte het vakantiewoning­ verhuurportaal Casamundo op, dat later verkocht werd aan de Nederlandse @Leisure groep, waarin Axel Springer nu meerderheidsaandeelhouder is. HomeToGo CEO Patrick Andrä gaf voorheen leiding aan het Business Development departement van Home24, Duitslands toonaangevende online meubelhandelaar.”