Gespot

iDisplay: Gebruik je telefoon of tablet als extra computerscherm

0

iDisplay zet jouw telefoon of tablet om in een extra scherm dat je kunt gebruiken als aanvulling op je desktopcomputer. Elena Dyatlova, betrokken bij iDisplay, vertelt.

Wat is het?

"iDisplay is een app die het mogelijk maakt om het scherm van je telefoon of tablet als extra computerscherm te gebruiken. Zo kun je als je met Photoshop aan het werk bent bijvoorbeeld het tools-venster naar het scherm van je iPad slepen, waardoor je je hele computerscherm vrij kunt gebruiken voor creatief werk. Ook kun je geopende documenten of mappen naar het scherm van je telefoon of tablet slepen, wat het mogelijk maakt om op afstand met je computer te werken. Bijvoorbeeld lekker vanaf de bank!"

Waarom dit initiatief?

"Toen we iDisplay begonnen in 2010 bestonden er nog geen vergelijkbare apps die een unieke functionaliteit als deze boden. Daarbij waren we gewoon erg enthousiast om zo'n tool te ontwikkelen waardoor je je telefoon of tablet op deze manier kunt gebruiken. We blijven de app continue verbeteren door regelmatig updates te doen en nieuwe features en opties toe te voegen."

Hoe werkt het?

"De installatie van iDisplay verloopt deels mobiel en deels via je computer. Daarvoor is een WiFi of een ad-hoc netwerkverbinding nodig. Je telefoon/tablet en computer moeten verbonden zijn met hetzelfde netwerk. Om je computer te koppelen heb je het IP adres en poortnummer nodig die aangegeven staan op je telefoon of tablet. Als je dit gedaan hebt kun je beginnen!"

http://www.getidisplay.com/

Wat zijn de belangrijkste facts?

"De iDisplay app is gelanceerd in 2010. Helaas kunnen we verder niet veel cijfers vrijgeven. Wel hebben we inmiddels al veel enthousiaste gebruikers en staan er verschillende filmpjes op YouTube met reviews van de app."

Wie is er bij betrokken?

"iDisplay is intern ontwikkeld en ontworpen door een projectteam van SHAPE. Alex Makarov was projectmanager van dit team. Bij SHAPE ontwikkelen we apps voor mobiele devices en voor het web, waarbij we focussen op instant messaging en productiviteitsapps."

Bron:   iDisplay  - Download