Gespot

ING app: Alle bankdiensten bij de hand

0

Overal je saldo checken. Een gesprek met Daan Heijbroek over de ING iPhone app.

Wat doet de ING app?

“Met de ING app heb je als particuliere klant van de ING gratis toegang tot je actuele saldo en de laatste af- en bijschrijvingen op je Betaalrekening(en). Hiervoor maakt de app gebruik van het inmiddels beproefde ING Buddy systeem, dat is gebaseerd op Windows Live ID. Je kunt zelf aangeven van welke eigen Betaalrekening(en) je deze gegevens wil zien en in welke volgorde. Het opvragen van saldo-informatie kan worden beveiligd met een toegangscode.

De ING app stelt onze klanten ook in staat om altijd en overal een geldautomaat van iedere willekeurige bank óf een ING-kantoor in de buurt te vinden. Er kan worden gezocht op locatie, postcode of plaatsnaam. De locaties van de gevonden geldautomaten of ING- kantoren worden getoond op een kaart van Google Maps.

In de ING app staan de belangrijkste servicenummers van de ING op een rij. Zo kun je bij algemene vragen of  in geval van verlies of diefstal van je Betaalpas of Creditcard, direct contact opnemen met de ING.”

Waarom deze applicatie?

“ING wilde graag een veilig alternatief bieden voor bestaande saldo-applicaties die in de Appstore werden aangeboden. Onderzoek op het gebied van mobiel bankieren heeft uitgewezen dat de voornaamste behoefte van onze klanten is om via hun mobiele telefoon inzicht te hebben in hun saldo en laatste af- en bijschrijvingen. Om snel in deze behoefte te kunnen voorzien, heeft de ING besloten om in eigen beheer een iPhone app te lanceren die deze service aanbiedt.

De introductie van de ING app zien we als een eerste stap en wij werken verder aan nieuwe versies zodat een breder publiek gebruik kan maken van waardevolle functionaliteit. Wij denken dan aan andere platformen, meer functionaliteit en nieuwe vormen van authenticatie. Daarbij staan we open voor tips van onze gebruikers voor het verbeteren van de dienstverlening. Zij kunnen via onze website hun suggesties doorgeven over hoe we de app kunnen verbeteren.”

Hoe werkt de applicatie?

“De applicatie is bewust simpel gehouden, zodat al onze klanten met een iPhone deze kunnen gebruiken. Met vier knoppen is de app eenvoudig te bedienen. De app maakt gebruik van het ING Buddy systeem, dat eenvoudig is te configureren. Dit betekent dat je – om via de ING app uw saldo en af- en bijschrijvingen te kunnen bekijken – Mijn ING.nl en ING Buddy nodig hebt. Het voor de authenticatie gebruikte Windows Live ID kan aan ieder willekeurig e-mailadres gekoppeld worden. Het zoeken van een geldautomaat of ING-kantoor werkt via Google Maps en eventueel GPS.”

 

Wat zijn de facts?

“De ING app is sinds de lancering de meest gedownloade app in de Appstore onder Financiën. In de eerste week werd de applicatie 34.000 keer gedownload. Ook wordt de app vaak gebruikt; gemiddeld wordt het saldo 20.000 keer per dag opgehaald.”

Wie maakt de applicatie?

“De ING app wordt gemaakt door Verkoop & Service Internet ING in samenwerking met marketing en externe leverancier Bitlibre.”