Gespot

Instabridge-app: Wereldwijd wifi-toegang zonder wachtwoorden

0

Met de Instabridge-app heb je gratis toegang tot duizenden wifi-hotspots over de hele wereld. Zonder dat je hiervoor wachtwoorden hoeft in te vullen. De app biedt vanaf nu ook toegang tot honderden wifi-hotspots in de Randstad en dit aantal blijft groeien. Niklas Agevik, CEO en oprichter van Instabridge, vertelt.

 

Wat is het?

"Gebruikers van de app kunnen ervoor kiezen om de netwerken alleen voor zichzelf toe te voegen, te delen met vrienden of te delen met de hele Instabridge-community. Na de installatie worden de netwerken automatisch gesynchroniseerd en geüpdate voor al je devices. Een soort Dropbox voor wifi dus!"

Waarom dit initiatief?

"Het gebruik van 3G- en 4G-netwerken wordt steeds duurder, terwijl je met wifi gratis en snel kunt surfen. Veel mobiele internetgebruikers geven aan dat zij, vanwege het gehannes met wachtwoorden, vaak geen gebruik maken van beschikbare wifi-netwerken. Met deze app is dit probleem opgelost."

Hoe werkt het?

"Het werkt heel eenvoudig. Je downloadt de app, logt in met je telefoonnummer en kunt vervolgens verbinding maken met de aangesloten hotspots. Op een kaart worden de dichtstbijzijnde hotspots weergegeven. Doordat de app je automatisch verbindt met beschikbare netwerken, zul je waarschijnlijk minder data gebruiken. Ben je in de buurt van een netwerk dat door een bekende van je wordt gedeeld, maar heb je nog geen toegang? Via de app stuur je een request. Zodra jouw kennis akkoord geeft, maakt de app automatisch verbinding met het netwerk. Als je zelf toegang verleend hebt aan anderen en dit later wilt terugdraaien, kun je dit eenvoudig via de app aanpassen."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Sinds de pers-release in Nederland deze week, gaat het helemaal los. Inmiddels hebben we meer dan 14.000 gebruikers, wordt de app iedere dag door duizenden nieuwe gebruikers gedownload en zijn er 40.000 netwerken gedeeld. Het social mediabereik van  de app was in de eerste drie dagen maar liefst 260.000! Op dit moment is de app alleen nog beschikbaar voor Android-toestellen, maar binnenkort willen we ook met app voor iOs en Windows Phone komen."

Wie is er bij betrokken?

"Ik ben betrokken als CEO en oprichter. Daarnaast zijn er acht wernemers betrokken."