Gespot

Klets: Begin een chatkanaal voor klantcontact

0

Klets is een startup die bedrijven helpt te communiceren met mensen via chat. Terwijl vrienden, familie en zelfs collega’s de hele dag met elkaar chatten via WhatsApp, Facebook Messenger of Slack, zijn er doorgaans nog steeds maar twee manieren om met bedrijven in contact te komen: bellen en e-mail. Wij willen hier chat aan toevoegen. Joshua Schoenaker, mede-oprichter van Klets, vertelt.

Wat is het?

“Klets is een chatpagina. Het is een makkelijke en mooie manier voor ieder bedrijf om te chatten met klanten en relaties. Binnen een minuut heb je een ‘Kletspagina’, met een uniek adres (voorbeeld: klets.com/naambedrijf). Je bepaalt zelf waar je dit adres communiceert en dus ook wie er met jou kan chatten. Er is geen technische kennis vereist of hulp van een programmeur nodig om een Kletspagina te maken. Het is net zo simpel als het aanmaken van een Twitterprofiel of Facebookpagina.

Gesprekken op Klets zijn vaak veel persoonlijker dan bijvoorbeeld bij chat-popups die je wel eens bij webshops tegenkomt. Een bedrijf krijgt de kans om echt een relatie op te bouwen met mensen. Je vindt je chats om die reden ook altijd terug als je de volgende dag terug komt bij een Kletspagina. De dynamiek van een Klets-chat lijkt wat dat betreft meer op bijvoorbeeld een WhatsApp-gesprek, waar een gesprek soms heel snel gaat, en soms zelfs meerdere dagen duurt.”

Waarom dit initiatief?

“Chat werkt in vele gevallen beter dan bellen of e-mail: bellen is eigenlijk ontzettend verstorend en bij een conversatie per e-mail kan het soms dagen duren voordat er een conclusie komt. Chat is van nature laagdrempelig, snel en efficiënt. Uit onderzoek blijkt dat mensen vrijwel altijd een chatoptie verkiezen boven andere contactmogelijkheden met een bedrijf. Helaas is dat bij veel bedrijven nog niet mogelijk. Met Klets maken we dat nu wel mogelijk, voor ieder bedrijf.”

Hoe werkt het?

“Maak een ‘Kletspagina’ aan, communiceer het adres op je website, Twitter en op bijvoorbeeld je visitekaartje. Als mensen dat webadres bezoeken, kunnen ze direct met je chatten, zonder iets te downloaden, installeren of registreren. Klets werkt op iedere device, browser en resolutie. Kleinere bedrijven of personen kunnen gratis een Kletspagina aanmaken en gebruiken.

We bieden ook een betaald pakket voor grotere teams (twee tot vijf ‘chat agents’) en een enterprise-pakket, waarbij je naast extra features ook Klets op je eigen domein kunt laten draaien. In de komende tijd gaan we belangrijke nieuwe functionaliteiten lanceren, zoals native mobile apps, file sharing en integraties met bestaande CRM-systemen.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“We zijn net live na succesvolle pilots met klanten als TamTam, Rabobank en Mijn Webwinkel. We zijn ook al gefeatured op Producthunt. Enkele weken na lancering groeit het aantal aanmeldingen flink en zijn we momenteel onze eerste grote Amerikaanse enterprise-klant aan het aansluiten. Leuk om te zien is dat Klets niet alleen gebruikt wordt door e-commerce shops, wat voor de hand ligt, maar dat we ook designstudio’s, accountants, adviesbureau’s, een platenzaak en zelfs een bakker tot onze klanten mogen rekenen.”

Wie is er bij betrokken?

“Egbert Teeselink (programmeur) en ik, Joshua Schoenaker (designer), zijn de oprichters. Klets is deel van het Rockstart Web/Mobile Accelerator programma 2015.”