Gespot

Lifebrander: Personal branding voor je cv

0

“Met Lifebrander kun je gratis een CV kan maken dat er professioneel uitziet en inhoudelijk onderscheidend is. Een gesprek met Léon Keemer over Lifebrander.

Wat is het?

“Lifebrander is een site waarop je gratis een CV kan maken dat er professioneel uitziet en inhoudelijk onderscheidend is. Je kunt het CV maken, opslaan, raadplegen, promoten, verzenden en beheren.

De filosofie achter Lifebrander is dat een CV altijd maatwerk is en je dus niet genoeg hebt aan sites waar je maar één profiel kunt maken. Bij Lifebrander hebben we hier een oplossing voor gevonden door gebruik te maken van aparte informatieblokken. Per CV kan je dan kiezen welke informatie je wel of niet wilt opnemen.”

Waarom dit initiatief?

“Het idee is ontstaan uit de persoonlijke behoefte van mij en Dennis Rijkers. Dennis merkte steeds vaker dat hij verschillende versies van zijn CV nodig had. Hij had behoefte aan een online plek waar hij zijn CV kan maken, opslaan en verzenden naar een opdrachtgever. Dit idee hebben we verder uitgewerkt en hierin hebben we personal branding betrokken. Dit hebben we gedaan omdat het juist in deze economisch slechte tijd noodzakelijk is om jezelf te onderscheiden van anderen. En personal branding is hiervoor een prima hulpmiddel.”

Hoe werkt het?

“Op de site kan je een gratis account aanmaken en vervolgens je CV samenstellen. Binnenkort wordt het mogelijk om de informatie die je al op LinkedIn hebt ingevuld te importeren in je CV. Vervolgens kan je presentaties, filmpjes, foto’s of een online portfolio koppelen aan dit CV. Zodra je klaar bent met invullen maak je een CV aan en bepaal je welke informatie je wel en niet wilt opnemen. Je hebt hierbij de keuze uit 4 CV-sjablonen.

Als je een keuze hebt gemaakt kan je dit CV verzenden en promoten op sites als Hyves, LinkedIn of op andere manieren. Mocht je niet genoeg hebben aan één van de vier sjablonen dan is er ook een free format sjabloon waarin de informatie naar wens kan worden gerangschikt. Hiervoor is er een betaald premium account.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De site is na een korte testperiode officieel op 1 februari live gegaan. Er zijn nu ongeveer 60 accounts aangemaakt. Verder is Lifebrander uitgenodigd door het UWV om op 25 februari in Zevenaar op een jongerenbeurs te staan. Op deze beurs bieden we bezoekers een gratis CV check aan. Verder gaan we mensen helpen met het aanmaken van een account en hun CV op de Lifebrander site. Bezoekers kunnen ter plekke professioneel op de foto en krijgen deze foto mee om op te nemen in hun CV.

Binnenkort beginnen we  met workshops en presentaties voor bedrijven. We gaan hiermee  werknemers helpen om zich beter te profileren en hun cv’s meer onderscheidend te maken.”

Wie is er bij betrokken?

“Lifebrander is opgericht door Dennis Rijkers en mijzelf. De site is gemaakt door Yellow Lemon Tree uit Amersfoort.”

Update maart 2014

“We hadden het al aangekondigd, maar nu is het zo ver, lifebrander.nl is vernieuwd. De afgelopen maanden is er hard gewerkt en wij zijn trots op het resultaat! Op de vernieuwde website staan voortaan onze producten en diensten centraal: de CV check, CV rewrite, coaching, CV-sjablonen en alle overige producten en diensten. Daarnaast, kan je uiteraard ook nog steeds (gratis) een online cv maken en geven we veel tips over het schrijven van een professioneel en onderscheidend curriculum vitae.

Verder zijn we met name aan de slag gegaan met ons meest populaire product: de CV-sjablonen. We hebben het makkelijker gemaakt om door de verschillende sjablonen te browsen en daarnaast bieden we je nu ook filtermogelijkheden. Je kunt nu filteren op wel of geen foto, prijs, aantal pagina’s, type en kleur. Zo kan je sneller en makkelijker een geschikt sjabloon kiezen. Uiteraard hebben we meteen ook ons assortiment uitgebreid met een aantal fraaie sjablonen!”