Gespot

PasPas: Binnen 10 minuten je eigen digitale Passbook-pas

0

PasPas is een Nederlands platform waar je zonder technische kennis zelf Passbook-passen aan kunt maken, updaten en het aantal installaties bij kunt houden. Mathijs Kadijk, mede-initiatiefnemer van PasPas, vertelt.

Wat is het?

"Met PasPas kun je helemaal zelf Passbook-coupons samenstellen. PasPas neemt alle zorgen uit handen door te zorgen voor de technische kant en de benodigde Apple-certificaten. Hierdoor kun je als zelfstandige retailer, ondernemer met een ludieke actie of voor je eigen feestje thuis passen aanmaken die gebruikers kunnen installeren op hun iPhone. Je maakt de passen zelf op in een handig stappenplan en ziet direct een voorbeeld op je iPhone van hoe het er echt uit gaat zien.

Als je de pas eenmaal gemaakt hebt genereren we een speciale 'PasPagina' voor je. Deze pagina kun je vervolgens delen. Mensen kunnen via deze pagina eenvoudig de pas installeren op hun iPhone. Eenmaal aan het delen geslagen zie je precies hoeveel mensen de pas op hun telefoon hebben staan en kun je hem op afstand updaten. PasPas zorgt dat alle gebruikers binnen enkele seconden de laatste versie op hun iPhone hebben."

Waarom dit initiatief?

"Direct bij de lanceren van Passbook door Apple hebben we samen met Kaldi gezorgd dat voor hun keten de eerste Nederlandse Passbook-coupon beschikbaar was. We zagen hoe enthousiast hier op gereageerd werd, maar ook hoeveel voeten het in de aarde heeft om pas te maken. Hierdoor besloten we een platform te maken waarmee iedereen zelf passen kan aanmaken en ook gebruik kan maken van krachtige functies zoals het op afstand direct updaten van de pas en inzicht in het aantal installaties. Met de persoonlijke PasPagina is het ook voor de gebruiker die de pas gaat installeren eenvoudig de pas op zijn telefoon te krijgen, je hoeft hiervoor dus geen aanpassingen te doen in je site of andere techniek op te tuigen. PasPas neemt alle technische onderdelen uit handen, je hoeft alleen nog maar te bedenken hoe je pas eruit moet zien en hem te delen."

Hoe werkt het?

"Het maken van een pas is heel eenvoudig, binnen 10 minuten kun je je eerste pas op je telefoon hebben staan. Je maakt een account aan en kiest voor 'Nieuwe pas' maken, vervolgens doorloop je een eenvoudig stappenplan dat je helpt bij het kiezen van de stijl van je pas en de inhoud. Direct na het invullen van de titel van de pas kun je een voorbeeld krijgen op je iPhone en zie je dus direct wat het resultaat is van je aanpassingen. Als je tevreden bent over je pas sla je hem op en krijg je een unieke link naar de PasPagina voor jou pas. Deze link kun je vervolgens tweeten, in een mailing stoppen en op Facebook plaatsen zodat mensen de pas gaan installeren."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Het is nog te vroeg om met eerste cijfers te komen gezien PasPas net live is, maar met de enorme populariteit van de iPhone kunnen direct een groot aantal gebruikers de PasPas passen installeren. Doordat je kunt beginnen met een gratis proefaccount en daarna met een klein PasPlan kunt beginnen is het laagdrempelig om te starten en groeit PasPas met je mee. Met het maandelijkse bedrag wordt natuurlijk hard gewerkt aan nieuwe functionaliteit, zoals een App waarmee coupons gescand kunnen worden en we kijken naar ondersteuning van andere platformen."

Wie is er bij betrokken?

"PasPas is een initiatief van Wrep, zij zijn verantwoordelijk voor het idee en de technische implementatie ervan. Momono is verantwoordelijk voor het grafische ontwerp."

Bron:   PasPas