Gespot

SEO scanning: Scan je website op alle SEO-aspecten

0

Eenvoudig de openingspagina van je website scannen op zaken die van invloed zijn op de SEO van je website. En vervolgens het rapport naast dat van je concurrent leggen, waardoor je ziet waar de verbeterpunten liggen. Henk Mulder, initiatiefnemer van SEO scanning, vertelt.

Wat is het?

“SEO scanning maakt gratis een scan van je website, waarmee je inzicht krijgt in hoe goed of slecht je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Het betreft inhouse gemaakte software in PERL en Ajax die op basis van een ingegeven url en zoekterm onderzoekt hoe de SEO-status van je website is. Het is ook een handige tool om los te laten op de website die voor jouw zoekterm op nummer één staat in de zoekresultaten. Leg het rapport naast die van jouw website en je kunt redelijk snel zien waar de verbeterpunten liggen.”

Waarom dit initiatief?

“We wilden een Nederlandstalige SEO-tool maken voor het grote publiek. Een tool die toegankelijk is voor iedereen die een website heeft of beheert en niet alleen voor SEO-specialisten. De scan gaat veel verder dan alle andere gratis scanners. Bijna alle aspecten die van invloed zijn op de positie van een website in de zoekresultaten worden erin meegenomen.”

Hoe werkt het?

“Heel eenvoudig. Voer de url en de zoekterm in waarop je gevonden wilt worden in. De scan zet vervolgens alle gegevens in een duidelijk overzicht. Met dit overzicht kun je zelf de SEO-verbeterpunten van de pagina constateren en deze hierop aanpassen. Zo zie je bijvoorbeeld de Pagerank, AlexaRank, MOZ Domain Authority, MOZ Page Authority, het aantal backlinks, aantal unieke baclink IP-adressen en backlink C-class IP-adressen (indicatief), de keyword density, waar de zoekterm voorkomt in de website en hoe actief de website is op social media. De website heeft een pagina met een verklarende woordenlijst zodat je de termen die je niet begrijpt in het rapport snel kunt opzoeken.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Bedrijven of organisaties die de scan hebben uitgevoerd maar het vervolg graag door deskundigen laten uitvoeren, kunnen dat natuurlijk ook door ons laten doen. Ze zijn daar vrij in en kunnen natuurlijk ook met het rapport naar een ander bedrijf gaan. Het type gebruik varieert op dit moment van persoonlijke websites tot websites boven het MKB-niveau.”

Wie is er bij betrokken?

“Zowel front- als backend zijn door Xperience Internet Solutions uit Purmerend verzorgd.”