E-commerce

Shopping-app ShopGun start in Nederland: exit papieren folders?

0

ShopGun, de populaire shopping-app uit Denemarken komt naar Nederland en wil een alternatief bieden op papieren reclamefolders. Met 1,7 miljoen downloads in Denemarken (op een bevolking van zo’n 5,6 miljoen mensen) is het daar wel een succes te noemen. Gaat het ook in Nederland van de grond komen?

Nederlanders ontvangen elk jaar kilo’s aan reclamefolders, maar het is een trend om steeds meer digitaal folders te lezen. Aan de andere kant heb je ook de groep mensen die (net als ik) een Nee/Nee-sticker op de brievenbus hebben zitten en dus sowieso niet ‘lastig gevallen’ willen worden met folders. ShopGun wil aan beide trends bijdragen door folders digitaal beschikbaar en doorzoekbaar te maken. Je kunt digitaal door de folders bladeren of – wat ik handiger vind – actief zoeken op de scherpste aanbiedingen.

Mede-oprichter Christian Birch: “Strong love for bicycles isn’t the only thing that Danish and Dutch people share. In fact, we’re both receiving many kilos of print commercials in our mailboxes every year and while many people love print commercials for inspiration, many would rather read them in a digital way. This isn’t just a Danish trend but rather something seen in most countries used to receiving print commercials.”

ShopGun is beschikbaar in iOS, Android en desktop. Op dit moment zijn zo’n 9000 winkels in de app te vinden en er worden continu nieuwe toegevoegd.

Accepteer cookies

Ik ben benieuwd wat jullie vinden: gaan jullie deze app installeren of niet? Wordt het geduchte concurrentie voor de Reclamefolders app?