Gespot

Site gespot: Buurtlink.nl

0

Je buurt op internet

Wat doet Buurtlink.nl?
Buurtlink is bestemd voor alle buurtbewoners in Nederland. Het is namelijk je buurt op internet en draait om initiatieven van bezoekers. Op de website kan de bezoeker via de postcode kennis maken met de eigen buurt en nieuws en meningen delen met andere buurtbewoners. Op Buurtlink kan iedere buurtbewoner lezen, schrijven en reageren op wat er in de buurt gaande is. Het laatste nieuws in de buurt, berichten en reacties van medebewoners, tweedehandsspullen in de buurt, veiligheid (politieberichten) en buurtactiviteiten zijn voorbeelden van onderwerpen die op de site te vinden zijn.”

Waarom Buurtlink.nl?
Buurtlink wil met deze website het buurtgevoel in Nederland versterken. Wij geloven dat hierdoor de leefbaarheid verbetert en dat mensen zich nog meer thuis zullen voelen in hun woonomgeving. Buurtlink is de opvolger van Buurtenonline.nl. Dankzij de financiële steun van de Nationale Postcodeloterij is de website Buurtlink gerealiseerd en vernieuwd.”

Hoe werkt Buurtlink.nl?
“Na het intoetsen van je postcode op Buurtlink kom je op jouw buurtwebsite. Op deze website kun je contact opnemen met buurtbewoners en informatie delen over zaken die van belang zijn voor de buurt. Zoals het laatste nieuws, veiligheid en activiteiten. Ook kunnen buurtbewoners in contact komen met elkaar.”

Wat zijn de facts van Buurtlink.nl?
“Op basis van een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door Multiscope blijkt dat Buurtlink, na Hyves en Schoolbank, de derde community website is van Nederland (gemeten op bereik). Buurtlink heeft inmiddels meer dan 350.000 Buurtmail abonnees en 500.000 bezoekers per maand. Bovendien worden er per dag 1000 berichten geplaatst. In alle gemeenten van Nederland – 4000 buurten – worden berichten, foto’s en reacties geplaatst door buurtbewoners en wordt er Buurtmail ontvangen.”

Wie maakt Buurtlink.nl?
“Het bestuur van de Stichting Buurtlink heeft Bas van Beek tot algemeen directeur benoemd. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de organisatie. Buurtlink is gehuisvest in ’s-Graveland en heeft zeven werknemers.
In het bestuur van de stichting zitten:

  • John Wories (voormalig directeur Endemol en voorzitter)
  • Siegfried Woldhek (directeur Nabuur.com en voormalig directeur Wereld Natuur Fonds)
  • Paul Tesselaar (voormalig algemeen directeur ANP)
  • Han Gerrits (hoogleraar aan de Vrije Universiteit en oprichter en directeur van Innovation Factory).”

Frankwatching in gesprek met Dewi van der Vaart van Buurtlink.nl