Gespot

Site gespot: CreatAd.com

0

Denk mee over marketing uitingen

Wat doet CreatAd.com?
CreatAd is een nieuw marketing platform. Op CreatAd worden door grote, aansprekende merken competities gestart met de vraag of consumenten willen helpen met hun marketing uitingen. Consumenten kunnen hierop reageren door inzendingen te doen en als ze bij de beste horen krijgen ze mooie geldprijzen. Het unieke van het platform is dat niet alleen bedrijven beslissen wat de beste inzending is, ook consumenten hebben een grote vinger in de pap. Consumenten kunnen meedenken met de marketing en de inzendingen geven ook weer hoe het merk beleefd wordt in de doelgroep.”

Waarom CreatAd.com?
“Op het internet zagen we twee duidelijke trends. De eerste is die van User Generated Content en de tweede is die van Social Networking. Er is een ongekende hoeveelheid creativiteit bij internetgebruikers en al die gebruikers hebben ook nog eens grote digitale sociale netwerken. Met CreatAd vragen we mensen die creativiteit te gebruiken en vervolgens hun input te verspreiden via hun sociale netwerken. Dit levert uiteraard stemmen op en die zijn belangrijk voor de uiteindelijke uitslag van de competitie. CreatAd verschilt van andere ‘crowdsourcing’ initiatieven door helemaal open te zijn en ook in te spelen op de sociale aspecten. Op de meeste crowdsourcing platforms stuurt iemand zijn idee in en is het afwachten wat de opdrachtgever ervan vindt, hier is dat alles behalve het geval.”

Hoe werkt CreatAd.com?
CreatAd werkt simpel. Je kunt er rondkijken, door de advertenties per merk of per competitie. Ook zijn er overzichten van de laatst geüploade Ads en de meest bekeken Ads. Daarnaast zijn er in het member gedeelte veel functionaliteiten die laten zien hoe jouw advertenties het statistisch gezien doen, wat voor commentaar je hebt gekregen en wie je vrienden zijn. Als je niet fantastisch bent in het editen van video of photoshoppen van posters is er ook de functionaliteit om samen te werken met andere leden. Je kan een ‘request’ plaatsen en met andere mensen een ‘clan’ beginnen. Dit geeft extra functionaliteiten zoals het uitwisselen van bestanden en direct met elkaar chatten.”

Wat zijn de facts van CreatAd.com?
“Het aantal bezoeken is sinds januari explosief gestegen en de designs en video’s worden veel bekeken. We verwachten dat dit bij de officiële release (vandaag, 20 januari) nog meer zal gaan stijgen. Daarnaast hebben we momenteel ongeveer 150 creatieven die bij ons actief zijn. Verder hebben we al twee mooie klanten gehad. De eerste is Sportlife met wie we een pilot hebben gedaan voor een nieuw soort kauwgom, Sportlife GoEnergy, daarnaast hebben we het bekende wijnmerk Canei als klant binnengehaald. Voor Canei loopt de competitie tot eind maart en de resultaten die we tot nog toe hebben gehad zijn verbluffend. Zowel qua kwaliteit als qua verspreiding.

We zien dat mensen graag hun Ads verspreiden om exposure te creëren. Bedrijven kunnen voor een fixed prijs een competitie afnemen bij CreatAd. Het verkopen van competities is dan ook ons businessmodel. De site zal verder niet gevuld worden met banners of andere vormen van reclame. Wij geloven in integratie en activatie van een merk.”

Wie maakt CreatAd.com?
“Het CreatAd team bestaat uit Sander de Jonge (23) en Lucas Tieleman (23) en is gevestigd in het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie in Utrecht. De ontwikkeling van de site wordt uitbesteed in China omdat het qua kosten en daarnaast ook tijdstechnisch veel voordelen heeft. Het hele project wordt vanuit Nederland aangestuurd met een Nederlandse partner, RB2, uit Purmerend. Door niet gebonden te zijn aan een bepaalde hoeveelheid personeel is CreatAd in staat snel te werken en op hoog niveau te ontwikkelen. Ik heb een economische achtergrond en Lucas een creatieve achtergrond. Samen houden we ons bezig met het aantrekken van nieuwe bedrijven en het ontwerpen van nieuwe features.”

Frankwatching in gesprek met Sander de Jonge van CreatAd.com

Je site gespot? Of heb je een ander goed voorbeeld? Great! Waarom geef je je niet gelijk op voor de Webby Awards? Deadline voor inzending is 30 januari. Meer informatie over de Webby Awards is te vinden op I love the Webbys.”