Gespot

Software Vergelijken: Vind de bedrijfssoftware die past bij je vraag

0

Op zoek naar bedrijfssoftware, maar verdwaal je in het enorme web van aanbieders? Daar heeft Software Vergelijken de oplossing voor. Simon Huizinga, online marketeer bij Software Vergelijken, vertelt.

Wat is het?

“Software Vergelijken is hét platform voor ondernemerssoftware. Momenteel hebben we vergelijkers waar je terecht kunt voor het vergelijken van software voor boekhouden, facturatie, urenregistratie, webshop en CRM. Met de uitgebreide filteropties en reviews vind je altijd een geschikte software-oplossing.”

Waarom dit initiatief?

“Het initiatief is eigenlijk geboren vanuit de ‘klantzijde’. Henk-Jan (CEO) was op zoek naar een geschikt boekhoudpakket maar kon nergens een website vinden waar de voor- en nadelen overzichtelijk te vinden waren. Het doel was dan ook om een platform te ontwikkelen waar je gemakkelijk geschikte bedrijfssoftware kunt vinden. Momenteel zijn we actief binnen vijf niches, maar dat zou in de toekomst zeker nog uitgebreid kunnen worden.”

Hoe werkt het?

“In beginsel zou je kunnen zeggen: zoals iedere vergelijker. Maar we proberen een aantal stapjes verder te gaan door bezoekers echt de weg te wijzen. Je kunt aangeven wat voor type bedrijf je hebt, naast extra filteropties. Dankzij reviews en een duidelijk overzicht krijg je een goed beeld van de markt en wat voor jou een geschikte oplossing is.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Er is veel vraag naar een duidelijk overzicht van software en wat het te bieden heeft. Je kunt via ons platform direct naar de website van de uitgever gaan en vervolgens kun je het daar ook aanschaffen. Sinds Software Vergelijken halverwege 2014 in een serieus bedrijfsmodel gegoten is, zijn er veel ontwikkelingen geweest en hebben we veel content geschreven om ons platform onder de aandacht te brengen. Inmiddels trekt het platform maandelijks 20.000 bezoekers die op zoek zijn naar geschikte software.”

Wie is er bij betrokken?

“Software Vergelijken is een startup waar drie personen bij betrokken zijn: Henk-Jan Kosse, CEO en ook eigenaar van Stafdienst WBSO subsidies, Michel Maldonado als programmeur en Simon Huizinga als online marketeer.”