Gespot

ValentijnHelpdesk: Nooit meer ‘geen bloemen’ met Valentijn

0

De ValentijnHelpdesk is speciaal in het leven geroepen voor Valentijnsdag, om ervoor te zorgen dat vrouwen nooit meer geen bloemen krijgen met Valentijn! Rolant Cornelis, Consumer Marketeer Snijbloemen, vertelt over dit speciale initiatief.

Wat is de ValentijnHelpdesk?

“Met de ValentijnHelpdesk wil Bloemenbureau Holland Nederlandse vrouwen, die vinden dat ze op Valentijnsdag niet genoeg verwend worden, de kans geven hier zelf wat aan te doen. Ze kunnen hun vriend, man of partner aanmelden via de website. Hij wordt dan met een unieke, persoonlijke videoboodschap gewezen op jouw wens om bloemen te krijgen voor Valentijn!”

Waarom dit initiatief?

“Bijna elke vrouw houdt van bloemen en Valentijn is een mooie gelegenheid om ze te krijgen. Uit onderzoek bleek bovendien dat driekwart van de Nederlandse vrouwen dit jaar geen Valentijnscadeau denkt te krijgen. We wilden aandacht vragen voor bloemen, via vrouwen, bij een groep mannen die normaal gesproken niet (aan bloemen) zou denken aan Valentijn.”

Hoe werkt de ValentijnHelpdesk?

“Je geeft je man op en krijgt (als je geluk hebt) van hem bloemen voor Valentijn! Met de verstrekte gegevens neemt de ValentijnHelpdesk een videoboodschap met een knipoog op. De boodschap wordt vertolkt door een speciaal typetje, dat kan bijvoorbeeld een hockeymeisje zijn, een softie, of een havenarbeider. De vriend/man/partner voor wie de videoboodschap bestemd is, ontvangt vervolgens het filmpje. Ook Robert ten Brink heeft meegeholpen met het opnemen van videoboodschappen.

De man in kwestie wordt de dagen voor Valentijnsdag natuurlijk ook herinnerd aan het feit dat de speciale dag aanstaande is (via e-mail, Twitter of sms). Zo wordt hij op een ludieke manier geattendeerd op Valentijnsdag en op de bos bloemen die juist dan zo erg wordt gewaardeerd. Bij de aanmelding bij de ValentijnHelpdesk is het ook mogelijk om een voorkeur op te geven voor een soort boeket. Op deze manier wordt de actie nog persoonlijker.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“Het loopt goed, op dit moment, 2,5 dag nadat de ValentijnHelpdesk geopend is, zijn er al 723 deelnemers. En Valentijnsdag komt steeds dichterbij!”

Wie is er betrokken bij de ValentijnHelpdesk?

“Ikzelf, Rolant Cornelis, was namens Bloemenbureau Holland opdrachtgever voor dit project. Reclamebureau Hendrikus uit Haarlem was verantwoordelijk voor concept en vormgeving. Bijl PR is verantwoordelijk voor de uitvoering van fysieke helpdeks en de PR. Mediastrategie, planning en inkoop kwam voor rekening van Universal Media.”