Gespot

VDB Offertes: Vergelijk de beste offertes van lokale zakelijke ondernemers

0

Dat de tarieven in de zakelijke dienstverlening enorm kunnen verschillen is bekend. Consumenten en bedrijven kunnen dus enorm besparen op hun kosten, maar waar kun je nu makkelijk en gratis prijsopgaven vergelijken van lokale zakelijke professionals? René Meijer, oprichter van VDBoffertes, vertelt.

Wat is het?

“VDB Offertes is een Nederlands online vergelijkingsplatform in de zakelijke dienstverlening. Wij koppelen vraag en aanbod op de zakelijke markt in diverse vakgebieden. Via de website kunnen bedrijven en particulieren gratis en vrijblijvend hun aanvraag plaatsen. Lokale bedrijven reageren binnen 24 uur op de aanvraag en zo creëren we een win-winsituatie. De aanvrager heeft de mogelijkheid om tarieven te vergelijken en bedrijven kunnen zich goed profileren bij de potentiële klanten.”

Waarom dit initiatief?

“In Nederland zijn er ontzettend veel initiatieven die vraag en aanbod aan elkaar willen koppelen. Het probleem dat wij hiermee ervaren, is dat er niet genoeg meegedacht wordt met de ondernemers. Vaak betalen ze maandelijkse abonnementsgelden voor het ontvangen van ‘leads’. De kwaliteit van onze service ligt hoger. Wij bieden geen leads aan, maar prospects. Twijfelachtige leads bellen we zelf op om te verifiëren wat de aanvrager precies wil. De slechte aanvragen worden er zo tussenuit gefilterd. Dit bespaart de ondernemer enorm veel tijd en zo ontvangen ze alleen goede prospects.

Een ander voordeel van VDB Offertes is dat wij niet werken met abonnementsgelden. Dat vinden wij simpelweg niet eerlijk en transparant tegenover de ondernemers. Wij vragen een kleine vergoeding wanneer de ondernemer daadwerkelijk een offerte wil uitbrengen op een specifieke aanvraag. Zo verlagen we het risico voor de ondernemers.”

Hoe werkt het?

“Het systeem achter VDB Offertes is simpel maar effectief. Iedereen die werk wil uitbesteden aan een zakelijke professional (bijvoorbeeld een boekhouder, tekstschrijver of loopbaancoach) legt de aanvraag via ons online contactformulier aan ons voor. Wij beoordelen de aanvraag op kwaliteit en bij akkoord leggen we de aanvraag voor aan onze aangesloten zakelijke professionals. Deze brengt vervolgens een offerte uit die de aanvrager per mail ontvangt. De aanvrager kiest vervolgens het bedrijf dat het beste bij hun wensen past. Wanneer er een ‘match’ is wordt de aanvraag gesloten, zodat bedrijven geen offerte meer kunnen uitbrengen.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Momenteel koppelen we per maand ruim 200 aanvragen aan zakelijke professionals. Het aantal ‘matches’ zal in de toekomst zeker gaan stijgen. Wij doen dit onder andere door slim gebruik te maken van de mogelijkheden die online marketing momenteel te bieden heeft. De doelstelling is om binnen twee jaar in 12 branches een groot marktaandeel te hebben met het koppelen van vraag en aanbod in de zakelijke dienstverlening. Een mooie en realistische uitdaging!”

Wie is er bij betrokken?

“Het design en platform Vdboffertes.nl heb ik zelf ontwikkeld en ontworpen vanuit mijn eigen onderneming (Internet Perfect). Ook de online marketing- en contentstrategie verzorg ik zelf. Het schrijven van de content laat ik verzorgen door freelance copywriters die de laatste trends in de branches volgen. Voor de afwerking van de aanvragen werk ik samen met Offerti. Een goede samenwerking met een prachtige potentie voor de toekomst om van VDB Offertes iets moois te maken.”