Gespot

Vouchercode.nl: Kortingen en reviews

0

Op Vouchercode.nl vind je de nieuwste kortingen, vouchercodes en kortingscodes van ruim 1000 webwinkels in Nederland en België. In gesprek met initiatiefnemer Bram van der Veer.

Wat is het?

“Vouchercode.nl kan gezien worden als een fusie van een kortingswebsite met een ervaringenwebsite. Op Vouchercode.nl vinden consumenten de nieuwste kortingen, vouchercodes en kortingscodes van ruim 1000 webwinkels. Daarnaast toont Vouchercode.nl bij elke webwinkel reviews en ervaringen van consumenten die hier iets besteld hebben.”

Waarom dit initiatief?

“Eerlijk is eerlijk: Vouchercode.nl is niet de eerste kortingssite in Nederland. Als eigenaar van Shoppingervaring.nl en Kortingscodeland.nl had ik al ervaring opgedaan met het opzetten en runnen van een website met duizenden consumentenreviews enerzijds, en een website met honderden kortingen anderzijds. Ik merkte dat andere kortingssites in Nederland zich vooral focussen op het aanbieden van zoveel mogelijk kortingen en aanbiedingen. Maar een consument wilt niet alleen korting, je wilt ook zekerheid. Een webwinkel kan dan wel een lage(re) prijs aan een consument aanbieden, maar is de webwinkel wel betrouwbaar? Levert deze wel volgens afspraak? En hoe zit het met de retourregeling?

Met behulp van social media en eenvoudig toe te voegen consumentenreviews kunnen bezoekers aangeven hoe het hiermee gesteld is. Vouchercode.nl biedt bezoekers met deze mogelijkheden inzicht in de twee belangrijkste factoren in het online koopproces: Een lage prijs enerzijds en betrouwbaarheid anderzijds.”

Hoe werkt het?

“Moeilijk is het niet. Op Vouchercode.nl kun je zoeken naar een webwinkels of producten waarvoor je vouchercodes, kortingscodes, actiecodes, promotiecodes, couponcodes of andersoortige kortingen  zoekt. Daarnaast worden op de voorpagina de nieuwste, bijna verlopen en populairste kortingen getoond. Bij iedere webwinkel is het mogelijk om voor bezoekers ervaringen met deze webwinkels achter te laten. Men kan een webwinkel beoordelen op ‘Prijs’, ‘Verwerking/Levering’, ‘Ondersteuning’ en ‘Totaalbeoordeling’. Voor zowel het plaatsen van reviews als het gebruiken van kortingen is geen registratie nodig.”

 

Wat zijn de facts?

“Vouchercode.nl is 14 april 2011 live gegaan met ruim 1000 kortingen, kortingscodes en aanbiedingen op de teller. Inmiddels wordt de website dagelijks zo’n 900 maal bezocht, waarbij opvalt dat veel bezoekers terugkomen. Het lijkt er dus op dat het model van kortingen in combinatie met consumentenreviews bevalt.”

Wie is betrokken?

Vouchercode.nl is een website van Netoda Internet Marketing, het bedrijf waar vanuit ik sinds 2008 websites ontwikkel en exploiteer. De website is ontwikkeld door Memento Amsterdam en wordt door een enthousiast team van freelancers up-to-date gehouden met de nieuwste kortingen, kortingscodes en vouchercodes.”