Gespot

Werkpleknomaden: Deel en vind unieke flexwerkplekken in Nederland

0

Werkpleknomaden is een nieuw concept voor alle flexwerkers in Nederland. Via een online platform kunnen Flexecutives, ofwel flexwerkers, op zoek gaan naar een locatie buitenshuis en buiten kantoor. Werkpleknomaden vormen een unieke community die elkaar online de beste derde werkplekken in Nederland adviseert. Frank Esman, oprichter van Werkpleknomaden, vertelt.

Wat is het?

"Op Werkpleknomaden vinden en delen flexwerkers hun favoriete plekken met elkaar. Met gebruik van 'Meet-in-the-Middle' komen ze ook op minder geijkte plekken. Een unieke mogelijkheid voor nomaden om plekken te vinden in onbekende steden. Voor werkplekken zelf is Werkpleknomaden weer een goede kans om te communiceren met een landelijke doelgroep, een doelgroep die voorheen nauwelijks bereikbaar was. Het Bel Air Hotel Den Haag is een van de pioniers die een speciale werkplek voor Werkpleknomaden aanbiedt."

Waarom dit initiatief?

"Werkpleknomaden is bij wijze van spreken uit nood geboren. Ik was op zoek naar een plek om te coachen en vond na lang vruchteloos zoeken op internet uiteindelijk een plek via Twitter. Ofwel, als je in een stad zoekt die je niet kent bel je iemand die je daar kent. Iemand die jou zijn of haar favoriete plekken gunt. Vandaar het delen en vinden achter Werkpleknomaden; bij het registreren wordt er om jouw favoriete plek gevraagd."

Hoe werkt het?

"Om te beginnen registreert de flexwerker zich via de site. Daarna kan er via site en app worden gezocht naar een geschikte flexplek. Dit kan bijvoorbeeld een café, restaurant, hotel, verzamelgebouw of kantoorruimte bij een ander zijn. Daarna kan er gefilterd worden om voorkeuren duidelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan opties als WiFi, stopcontact, lunch/diner en zelfs slaapplaats in een hotel. Zo kan de flexwerker in de voor hem of haar onbekende stad de ideale werkplek vinden.

Nomaden (de flexwerkers in de community) kunnen zich inschrijven, maar aanbieders van flexplekken natuurlijk ook. De gebruikers van Werkpleknomaden vormen een unieke community die elkaar online de beste derde werkplekken in Nederland adviseert. Op Werkpleknomaden vinden en delen flexwerkers hun favoriete plekken met elkaar. De verplichte inlog verdwijnt volgende week. Daardoor wordt het mogelijk om te zoeken zonder in te loggen. Je kunt dan echter niet je favorieten beheren, 'Meet-in-the-Middle' gebruiken en ook wordt je filter niet opgeslagen."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Werkpleknomaden.nl biedt ruim 1000 unieke werkpleklocaties (and growing). Je kunt op dit moment gratis registreren en de ideale werkplek vinden. We hebben op dit moment een website en en app. Verder bestaat er de mogelijkheid tot adverteren voor aanbieders van een werkplek."

Wie is er bij betrokken?

"Ik, Frank Esman, ben oprichter van Werkpleknomaden. Ik ben jarenlang werkzaam geweest op verschillende marketing- en communicatiefuncties. Dit jaar rolde ik het idee voor Werkpleknomaden uit met een website en app. Telecomprovider T-Mobile heeft zich aan het idee verbonden."