Gespot

WiSocial: Gratis Wi-Fi voor gasten in ruil voor likes of een e-mailadres

0

Met WiSocial mogen jouw gasten je Wi-Fi gratis gebruiken, in ruil voor een like of e-mailadres. Zo verhoog jij je naamsbekendheid en je bereik in het netwerk van je gasten. Joeri Peeters, initiatiefnemer van WiSocial, vertelt. 

 

Wat is het?

“WiSocial is een slimme WiFi-verbinding waarmee jouw gasten door enkele klikken gebruik kunnen maken van je Wi-Fi netwerk. Gasten kunnen deze verbinding gebruiken door het liken van je Facebookpagina of door in te checken op je pagina. Hierdoor komt je pagina direct onder de aandacht binnen het netwerk van je gasten. Wanneer een gast geen Facebook heeft, kan deze zijn of haar e-mailadres achter laten. Deze kun je bijvoorbeeld gebuiken voor je e-mailnieuwsbrief.”

Waarom dit initiatief?

“Steeds meer horecagelegenheden bieden het aan: gratis Wi-Fi. WiSocial vindt dat een bezoeker hiervoor best wat terug mag geven, in de vorm van een like of e-mailadres.

Geen wachtwoorden, maar laagdrempelige toegang voor bezoekers. Continue groei in likes en bereik van de Facebookpagina of het bestand van e-mailadressen. Alle waardevolle informatie van gasten in één overzicht. De verzamelde informatie kan je achteraf gebruiken voor veel marketing doeleinden, zoals het verhogen van de loyaliteit of het vergroten van je bereik.

WiSocial luistert naar haar klanten. Zo is gebleken dat sommige gasten geen like of e-mailadres willen geven. Of vinden horeca-eigenaren het niet vriendelijk overkomen. WiSocial respecteert dit en heeft deze functie dan ook kosteloos toegevoegd voor al haar gebruikers. In vergelijking tot andere aanbieders biedt WiSocial een realtime dashboard, zodat er direct zichtbaar is wie zich in het restaurant bevindt. Andere aanbieders bieden contracten aan van één of twee jaar. WiSocial wil ondernemers de keuzen bieden. Een maandelijks contract of een eenmalige investering!”

Hoe werkt het?

“WiSocial is direct aan te sluiten op uw huidige internet verbinding. Plug and play! De bezoeker selecteert eerst je wifi-netwerk en geeft daarna een like, e-mailadres, check-in of niets (alles optioneel in te stellen door de ondernemer). Daarna kan de bezoeker gratis gebruik maken van WiFi.

WiSocial werkt met een API koppeling voor data-uitwisseling. We hebben al koppelingen met e-mailmarketingprogramma’s, hierdoor kunnen alle verzamelde data uit Facebook (e-mailadres, geslacht, leeftijd, locatie) van de WiFi-gebruikers direct gebruikt worden voor zeer gerichte en gesegmenteerde e-mailmarketing. Hierbij is het zelfs mogelijk om een week na bezoek van de locatie automatisch een bedankmailtje te sturen. Dit zal de loyaliteit van je klanten vergroten.

Wat zijn de belangrijkste facts?

“In Nederland maken 6,1 miljoen mensen dagelijks gebruik van Facebook in 2014. In 2013 was dit nog veel minder, want het gebruik is gestegen met 22% (5 miljoen). De kans is dus groot dat je gast Facebook heeft en jouw pagina kan liken.”

Wie is er bij betrokken?

“Dirk Foesenek, Alexander Toufexis en ik, Joeri Peeters, zijn de initiatiefnemers.”