Gespot

Ziggo TV-app: TV kijken op je iPad en iPhone

0

Met de gratis Ziggo TV-app zie je in één oogopslag wat er op TV is. De app geeft je ook kijktips en houdt je op de hoogte van het actuele medianieuws. Gradus Vos vertelt over de iPad en iPhone app.

Wat is Ziggo TV-app?

“De Ziggo TV-app is een app op de iPad en iPhone waar bezoekers een TV-gids met 160 zenders kunnen bekijken. Daarnaast kunnen zij het On Demand aanbod van Ziggo bekijken, is er TV nieuws, filmtrailers en programma-informatie. Voor internetklanten is het zelfs mogelijk om in- en rondom het huis naar 10 Televisiekanalen te kijken.”

 

Waarom dit initiatief?

“Deze week zijn de live televisiekanalen toegevoegd aan de app. De klanten willen steeds vaker op meer schermen dan alleen hun televisietoestel TV kunnen kijken. Nu kan dat ook op de iPad en zeer binnenkort eveneens op de iPhone. Ziggo biedt dit nu gratis aan voor haar 1,8 miljoen internetklanten. Met de iPad en iPhone kunnen klanten in de huiskamer naar iets anders kijken dan de rest van het gezin, of het is mogelijk om op andere plekken in huis te kijken.”

Hoe werkt Ziggo TV-app?

“De app biedt een programmaoverzicht van meer dan 160 zenders. Het overzicht loopt tot een week vooruit. Welke zenders worden getoond en de volgorde waarin, is naar eigen voorkeur in te stellen. Je kunt zoeken op zender, genre of trefwoord. Elk programma heeft een omschrijving en wil je anderen op een bepaald programma attenderen? Dan druk je eenvoudig op de knop delen, waarna je je programmatip automatisch via e-mail, Twitter, Hyves of Facebook verstuurt. Om niets te missen geeft de app dagelijks een aantal kijktips.”

 

Wat zijn de facts?

“De Ziggo TV-app is binnen 12 uur na deze update de meest populaire gratis app in de App Store. Internetklanten zijn bij Ziggo ook televisieklanten. Ziggo verwacht dat het televisiekijken in de toekomst verder zal uitbreiden naar meerdere schermen en meerdere plekken. Verder wordt er verwacht dat de functionaliteit die nu aanwezig is binnen het interactieve televisie aanbod binnenkort ook op iPad en iPhone beschikbaar zal zijn. Dan gaat het bijvoorbeeld om het kunnen bestellen van een film of serie, Video on Demand, het kunnen terugkijken van eerder uitgezonden programma’s zoals via Uitzending Gemist en het tegen betaling kunnen kijken naar een evenement zoals een voetbalwedstrijd. Verder zal er uitbreiding zijn van de beschikbare content, zenders, van het type toestellen waarop dit mogelijk wordt en in de verdere toekomst van de hoeveelheid plekken waar gekeken kan worden.”

Wie is er betrokken bij Ziggo TV-app?

“De Ziggo TV-app is onder supervisie van Ziggo ontwikkeld in samenwerking met UnitID voor het design en Xaton voor de applicatiebouw. Daarnaast is er nauwe betrokkenheid van de rechthebbende contentpartners.”