Zo maak je een contentkalender voor social media [download]

0

Iedere dag ‘iets’ op je social mediakanalen plaatsen is niet altijd makkelijk. Soms heb je misschien niets leuks te melden, heb je geen tijd om iets te zoeken of is er geen interessante content om te delen. En dat is zonde, want je wil natuurlijk wel in contact blijven met je publiek. Een socialmedia-contentkalender kan dan de oplossing zijn.

In een artikel op Buffer Social legt community manager Ash Read uit hoe hij aan de slag is gegaan met het maken van een socialmedia-contentkalender.

kalender-horloge-fotolia

Een socialmedia-contentkalender is een document waarin je precies bijhoudt welke content je op welke dag en welk tijdstip gaat delen. Zo deel je altijd hoogwaardige content met je doelgroep en ‘grijp je niet mis’, als je even weinig tijd hebt, of geen inspiratie.

Waar vind je die content?

In het artikel vertelt Read dat er vijf handige plekken zijn waar je die geweldige content kunt vinden. Namelijk Twitter, door het volgen van trends en trendwatchers in jouw specifieke vakgebied, social media analytics, actieve community’s en Buzzsumo. Dat laatste is een handige tool waarmee je door te zoeken op keywords kunt bekijken welke artikelen in jouw branche het meest gedeeld zijn.

Tips

Verder lees je hoe je die (social) content het beste verzamelt en bijhoudt. Tenslotte geeft hij ook drie tips om met die kalender aan de slag te gaan en in te spelen op veranderingen. In het artikel vind je ook een gratis download met een template voor je socialmedia-contentkalender.

How To Find Amazing Content For Your Social Media Calendar (And Save Yourself Hours of Work).