BloggersBox

0

[[image:bloggersbox.jpg::right:1]]Zoals gebruikelijk ook vandaag weer een overzicht van de persberichten die afgelopen week in de BloggersBox van Frankwatching terecht kwamen. En dankzij Simon van Seems.nl heeft deze rubriek vanaf vandaag ook een eigen logo. Deze week berichten over een nieuw boek, een nieuwe weblog, een nieuwe weblogservice, twee zoekmachines, een datingsite, een succesvolle website en een eveneens succesvolle bankpas.

16-12-2005 Nieuw boek over crossmediaal uitgeven
"De wereld van de uitgeverij verandert revolutionair. Uitgeven is niet meer alleen het publiceren van papieren boeken, tijdschriften of kranten. De uitgever van vandaag en morgen houdt zich bezig met het publiceren van informatie via meerdere media, in verschillende verschijningsvormen, via digitale en traditionele kanalen en per doelgroep op maakt gemaakt. Uitgeven is crossmediaal geworden. In de uitgave ‘Crossmediaal uitgeven – Inleiding in database publishing’ wordt uitgelegd wat crossmediaal uitgeven en database publishing is, welke toepassingen er zijn, wat er organisatorisch bij komt kijken, wat de voor- en nadelen zijn en welke uitgeefvisie er achterligt." Bestellen van het boek kan bij Gopher Publishers.

14-12-2005 ContentVote.com verzamelt meningen van weblog bezoekers
In Nederland hebben honderdduizenden mensen een weblog. Met de lancering van ContentVote.com krijgen weblog eigenaren nu de mogelijkheid om gedetailleerde informatie te vergaren over de waarde van hun individuele artikelen. Het idee achter ContentVote.com is simpel: een weblog plaatst een link onder elke post. Een bezoeker die op de link klikt, komt terecht op een opinieformulier waar hij zijn mening kan geven over het artikel dat hij gelezen heeft. ContentVote.com voegt alle meningen samen en geeft de schrijver daarmee een nuttig inzicht in de daadwerkelijke interesse en mening van bezoekers in de artikelen. Weblogs die met meer dan één schrijver werken, krijgen bovendien inzicht in de waarde van de artikelen van individuele posters. ContentVote.com is een gratis service. De website deelt bovendien gerealiseerde advertentie inkomsten met de weblog eigenaren die gebruik maken van de service. Iedereen met een Google Adsense account kan meedoen.

14-12-2005 MSN Search Top 10: Nieuws november
Deze maand heeft Search Engine Mediabureau Checkit in samenwerking met MSN Search de meest gezochte nieuwsitems bij MSN Search uit de maand november op een rijtje gezet. Er is wederom frequent gezocht op termen die betrekking hebben op persoonlijke financiële zaken. De sint staat op nummer 1.
1. Sinterklaas
2. Zorgverzekering
3. Sylvie Meis zwanger
4. Hypotheekrente
5. Levensloopregeling
6. Harry Potter
7. Liquidaties
8. Doodgeschoten mus
9. Jessica Simpson gaat scheiden
10. Actie publieke omroep
Voordat men een persoonlijk financieel product aanschaft, oriënteert men zich uitgebreid op internet en daar worden zoekmachines veelvuldig voor gebruikt. Zo blijkt ook deze maand weer uit de hoge notering van termen als zorgverzekering, hypotheekrente en levensloopregeling.

14-12-2005 Overheid start weblog rondom WerkenbijdeOverheid.nl
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is een weblog gestart rondom de lancering van de nieuwe site voor WerkenbijdeOverheid.nl. De nieuwe site gaat in de eerste week van 2006 online. Nu al zijn eerste ontwerpen, testresultaten en nieuwe features te lezen op de weblog. In opdracht van het ministerie heeft internetcommunicatiebureau Rhinofly uit Utrecht de weblog ontwikkeld en gebouwd. In de aanloop tot de lancering worden de verschillende facetten van de totstandkoming van het nieuwe design en functionaliteiten belicht. Zo is op de weblog een video te bekijken met een impressie van de usertests in de ontwerpfase. Daarnaast wordt duidelijk gemaakt welke factoren een rol hebben gespeeld en worden keuzes voor bepaalde beslissingen belicht. Het is voor het eerst dat een rijksoverheidsorganisatie via een weblog de gebruiker betrekt bij het beslis- en ontwikkeltraject. Bezoekers kunnen via het weblog hun mening geven op de nieuwe site. Na de lancering blijft de weblog actief om reacties van gebruikers te peilen. Deze input wordt gebruikt voor verbeteringen en mogelijke aanpassingen aan de site.

14-12-2005 Website TNT beste in Europa
Volgens de Webranking™ 2005, gepubliceerd door de Financial Times, is de corporate website van TNT de beste van Europa. In 2004 stond de website op de derde plaats. In totaal werden rond de 500 Europese bedrijven onderzocht aan de hand van 131 criteria die gebaseerd zijn op een vragenlijst die door meer dan 400 financiële analisten, beleggers en journalisten is gemaakt. In 2005 wogen techniek, navigatie en algemene bedrijfsinformatie zwaarder dan het jaar daarvoor. Peter Bakker, voorzitter van de Raad van Bestuur van TNT: “Wij zijn erg trots dat TNT deze prijs heeft gewonnen. Wij zien dit als een groot compliment dat ons werk wordt beloond. Onze visie voor de corporate website is gebaseerd op de noodzaak van transparantie, in lijn met de kernwaarden van ons bedrijf. Wij proberen onze communicatie voortdurend te verbeteren.” In de jaarlijkse ranglijst, opgesteld door het Zweedse investor relations adviesbureau Hallvarsson & Halvarsson in samenwerking met de Financial Times, zijn de websites opgenomen van de 150 grootste Europese ondernemingen. TNT was dit jaar voor de tweede maal op rij de beste Nederlandse onderneming en versloeg zijn concurrenten in deze webranking.

13-12-2005 Metazoekmachine Ixquick lanceert toolbar
De Nederlandse metazoekmachine Ixquick komt met een eigen toolbar voor webbrowsers. Opvallende nieuwe feature is de internationale telefoongids waarmee wereldwijd telefoonnummers kunnen worden gezocht. De telefoongids kan ook omgekeerd zoeken: wie een telefoonnummer invoert, krijgt als resultaat de bijbehorende adresgegevens. Ixquick combineert steeds minimaal tien internationale en lokale zoekmachines, wat meer relevante resultaten oplevert. Het ster-systeem helpt de gebruiker bij het snel beoordelen van het zoekresultaat. Een resultaat met bijvoorbeeld vijf sterren betekent dat vijf zoekmachines dit resultaat in hun top-tien hebben gerangschikt. In maart werd de vernieuwde Ixquick wereldwijd gelanceerd. Naast het uitvoeren van gewone zoekopdrachten, beschikt de Ixquick-toolbar ook over een uitgebreide functie om afbeeldingen te zoeken en een pop-up blocker. Nieuw is ook de zoomknop waarmee een gebruiker de lettergrootte van een site kan aanpassen. “Dat is handig omdat een flink aantal sites – op grond van designoverwegingen – nogal kleine lettertypes hanteert. Met deze knop heb je snel een goed leesbare tekst op je scherm”, zegt Alex van Eesteren, woordvoerder van Ixquick. Ook nieuw is de toolbar-functie ‘zoek in deze site’: “Hiermee kun je de volledige site doorzoeken die op dat moment geopend is. Vooral bij grote of onoverzichtelijke sites is dat erg praktisch. Het bespaart je een hoop tijd om relevante onderwerpen te vinden.“ Dankzij de toolbar staan de krachtige zoekfuncties van Ixquick nu continu ter beschikking van de gebruiker; hij hoeft Ixquick niet eerst apart te openen. “Deze toolbar heeft slechts één doel: gebruiksgemak”, aldus Van Eesteren. Wie de toolbar wil downloaden kan terecht op: www.ixquick.com/toolbar.

13-12-2005 Mijn Postbankpas al meer dan 100.000 keer aangevraagd
Klanten van de Postbank kunnen sinds begin november hun eigen betaalpas ontwerpen door deze te voorzien van foto’s, afbeeldingen of teksten. Mijn Postbankpas blijkt in een duidelijke behoefte te voorzien. In ruim een maand tijd hebben al meer dan 100.000 Postbankklanten hun eigen betaalpas ontworpen en aangevraagd. Hans Hagenaars, directeur Postbank: “Mijn Postbankpas blijkt een groot succes. We wisten al uit onderzoek dat veel mensen het leuk zouden vinden om hun betaalpas een persoonlijk tintje te geven. Nu wij deze mogelijkheid aanbieden, kiezen veel klanten ervoor om zelf hun pas te ontwerpen. Een betaalpas met foto van de kinderen is veruit het populairst, gevolgd door een pas met vakantiefoto’s. Een ander deel van onze klanten kiest voor een afbeelding uit de gallery. Maar er worden ook indrukwekkende eigen ontwerpen gemaakt.” Bij de Postbank kunnen klanten zelf bepalen hoe, waar en wanneer ze hun bankzaken kunnen regelen. De klant bepaalt dus ook zelf welke afbeelding hij op zijn betaalpas wil hebben. De Postbank speelt met Mijn Postbankpas ook in op de trend dat consumenten graag items zoals mobieltjes, iPods en postzegels een persoonlijk tintje mee willen geven. Mijn Postbankpas kost € 9,75 per aangevraagde pas en kan worden ontworpen via www.postbank.nl. Postbank is vooralsnog de enige bank in Nederland die deze mogelijkheid biedt.

12-12-2005 De lancering van een revolutionaire datingsite
41205 is de cijfermatige lettervolgorde van het woord ‘date’ in het alfabet. Met een geheel nieuw datingconcept opent 41205 haar digitale poorten. Een superstrak en glashelder concept zet de datingwereld op zijn kop. 41205 is leuker, duidelijker, interactiever, sneller en ook nog eens een stuk goedkoper. De immer stijgende groei van de singles markt, maar vooral de wirwar aan informatie binnen de datingwereld, heeft tot het ontstaan van 41205 bijgedragen. Bijna 20% vindt hun partner via on-line dating. Dit kan volgens 41205 nog veel meer worden! Gebleken is dat de overzichtelijkheid ver te zoeken is binnen de huidige datingsites. Te veel ruis en vaak is het te ingewikkeld zoeken, terwijl de perfecte match toch zo dichtbij is. 41205 brengt hier verandering in! 41205 is overzichtelijk en koppelt op unieke wijze passende doelgroepen aan elkaar. Zo kennen we eigen afdelingen voor homoseksuelen, personen met een lichamelijke beperking, senioren of gericht op een speciale categorie denk hierbij aan boeren. Door deze onderverdeling is het nu nog simpeler een passende date te vinden. 41205 kent verder de unieke Populariteitsmeter, die de meest actieve daters registreert en dus aangeeft bij wie je echt veel kans maakt. Sta je op een hoge positie, dan weten anderen dat ze juist bij jou moeten zijn! , 41205 biedt de mogelijkheid tot het bijhouden van een eigen weblog (persoonlijk dagboek). 41205 toont, bij het klikken op een foto, in één oogopslag een speciaal percentageprofiel met alle relevante overeenkomsten tussen jou en de aangeklikte persoon.