NU Z voorzichtig van start

0

[[image:nuz2.jpg::right:1]]Vanavond om 20.00 uur is NUZ.nl live gegaan. Een zakeljike zusterformule van Nu.nl die zich richt op professioneel nieuws. Tijdens de radiouitzending van Tros Online opende Paul Molenaar (algemeen directeur ilse media) de site officieel.

NUZ.nl heeft tot doel om op een simpele en doeltreffende manier de gebruikers van nu.nl naast algemeen nieuws nu ook professioneel nieuws toegespitst op branche en vakgebied te bieden. Het nieuws wordt verzameld uit meer dan drieduizend verschillende bronnen om zo een compleet overzicht te kunnen geven van al het nieuws dat op diverse vakgebieden speelt. Daarnaast zijn er op ieder vakgebied één of meer webloggers die voor verdieping zorgen. [[image:nuz.jpg::center:1]]

Op NUZ.nl zijn de vakgebieden Agrarisch, Industrie, Bouw , Retail, Leisure, Transport, Dienstverlening, ICT, Onderwijs, Overheid, Gezondheidszorg en Media en de disciplines Finance, HRM, Sales & Marketing, Inkoop & Logistiek en Management terug te vinden.

Naar die webloggers is het trouwens nog wel even zoeken, die site staat vooralsnog vol met nieuwsberichten. Vermoedelijk gaat dat beeld in de komende dagen, nu de site echt live is gegaan, bijtrekken. Ik ben benieuwd in hoeverre de blogbijdragen ook duidelijk vindbaar en herkenbaar zullen zijn. Daarmnaast lijkt het mij belangrijk om ook de reacties van bezoekers een prominente plaats te geven. 
 
De site wordt nog bewust even in beta gehouden, omdat er in de gesloten beta veel goede tips werden gegeven, aldus de mensen achter NUZ.. Er is voor ditzelfde doel ook een weblog in het leven geroepen waar de belangrijke gebeurtenissen uit de opstartfase vastgelegd worden en waar gebruikers hun feedback op de nieuwe formule kwijt kunnen. 

Meer info: De uitzending van Radio Online waarin NU Z werd gelanceerd is (uiteraard) nog steeds online te beluisteren.