iPhone selectie: Oude liefde roest wél!

0

Hoewel games voor de Iphone nog maar relatief kort bestaan, zijn ze inmiddels razend populair. Continu verschijnen er nieuwe games in de App Store, maar welke zijn nou echt de moeite waard? De komende weken bespreek ik hier elke zaterdag op Frankwatching een aantal opvallende games.

Leuk voor fans, verder saai: Wolfenstein 3D Classic

wolfensteinWolfenstein 3D Classic is gebaseerd op het gelijknamige spel uit 1992. Je loopt door doolhofachtige levels met een eindeloos aantal deuren. Via de plattegrond kun je je steeds oriënteren en zien waar je bent geweest. Zo baan je je al zoekend een weg, waarbij je bewapende Nazi’s en agressieve honden moet verslaan. De besturing werkt uitstekend, maar door al het draaien en rondkijken kreeg ik na enkele levels al een flinke misselijkheid. Blijkbaar leent deze game zich meer voor een groter scherm. Verder is Wolfenstein 3D Classic erg eenvoudig en vrij repetitief.

Voor de fans met een hang naar nostalgie zal het fantastisch zijn dat dit stukje gamegeschiedenis op de handheld verkrijgbaar is. Voor niet-fans geldt dat er inmiddels veel betere games in de App Store verkrijgbaar zijn. Zij kunnen deze game gerust aan zich voorbij laten gaan.

Prijs € 3,99 (Voor iPhones met een jailbreak wordt de game door de maker gratis aangeboden via Cydia)

Kort, eenvoudig, mooi: Metal Gear Solid Touch

mgs-touchMetal Gear Solid Touch suggereert een volwaardige game te zijn, compleet met een verhaal, maar tijdens het spelen blijft daar weinig van over. Een ‘level’ bestaat uit niet veel meer dan een korte tekst, waarna je gaat vechten. Tijdens de strijd kun je je niet verplaatsen, maar zit je achter een schutting gedoken, terwijl je vijanden onder vuur neemt. Dat klinkt saai en dat is het ook.

Toch heeft de game op een vreemde manier iets bevredigends, doordat het er allemaal prima uitziet en het repeterend neerleggen van vijanden toch best leuk is. Helaas is de game tevens erg kort. Daardoor is de conclusie eenvoudig: dit spel heeft te weinig te bieden. Voor de relatief hoge prijs kun je veel betere games krijgen voor je iPhone.

Prijs: € 4,99

Te slecht om te reviewen: Mega Man 2

mega-man-2Als reviewer heb ik niet snel een vooroordeel over een game. Liever speel ik ‘m zelf eerst uitgebreid om een eigen mening te vormen. Toch zijn er situaties waarin zelfs ik een uitzondering maak. Als een gerespecteerde collega bij IGN Mega Man 2 voor de iPhone een 1,0 geeft en ‘onspeelbaar’ noemt vanwege de dramatische besturing, dan weet ik genoeg.

Als er vervolgens wordt gesuggereerd dat de game alleen bedoeld is om geld te verdienen en dat het de allerslechtste Mega Man-game is die ooit is verschenen… dan weet ik genoeg.

Ik volg de raad “don’t buy this game” op, waarmee Mega Man 2 de dubieuze eer krijgt het eerste spel te zijn dat ik te slecht vind om te reviewen. En dat wil wat zeggen, want ik heb me urenlang over heel wat twijfelachtige DS-games gebogen…

Prijs: € 3,99

Dit artikel is ook verschenen op Bashers.