Boom Brigade is een lijntrekker met Insecten

0

Hoewel games voor de iPhone nog maar relatief kort bestaan, zijn ze inmiddels razend populair. Continu verschijnen er nieuwe games in de App Store, maar welke zijn nou echt de moeite waard? In een serie artikelen bespreek ik hier wekelijks een aantal opvallende games. Deze week: een snel en simpel lijnentrekkertje dat, ondanks de eenvoud, bijzonder leuk is.

Wat is het?

Picture-4Boom Brigade is een eenvoudig maar fijn ‘lijnentrekkertje’. Lijnentrekkertjes zijn games (denk aan Flight Control en Harbor Master) die draaien om het snel en slim tekenen van lijnen op je scherm met je vinger. In Boom Brigade teken je lijnen om je gevechtseenheden te verplaatsen die vrijwel onafgebroken hun munitievoorraden leegschieten op vreemde insecten die je basis aanvallen.

Je kunt kiezen uit drie verschillende soorten eenheden om je basis te verdedigen. Met het neermaaien van de insecten verdien je geld waarmee je eenheden upgradet of de basis repareert. Incidenteel speel je een pakketje vrij dat de gezondheid van je eenheden herstelt of een extra eenheid inschakelt.

Wat valt op?

Hoewel de bediening en opzet van het spel kinderlijk eenvoudig zijn, is de game zelf alles behalve makkelijk. Al snel komen de vijanden van alle kanten en trek je continu lijntjes om je eenheden naar de goede plaats te manoeuvreren. De game wordt dan lekker chaotisch.

Picture-3Het spel eindigt wanneer al je verdedigers zijn verslagen of je basis is vernietigd. Leuk is dat je dan een paar kruisjes op een begraafplaats te zien krijgt, met soms een tekst over hoe je familie je zal herinneren. Ook krijg je dan te zien tot welke legerrang je het hebt geschopt en niets is zo verleidelijk om de game dan nog snel één keertje te starten om die score te overtreffen.

Is het wat?

Boom Brigade begint steeds relatief ontspannen, maar zodra je iets vordert word je van alle kanten aangevallen en wordt de game lekker hectisch. Toch pak je het spel eenvoudig op om even snel te spelen, wat het een heerlijke mobiele game maakt. Het is wel jammer dat het spel steeds weer op hetzelfde eenvoudige niveau begint.

Het was leuk geweest als je na verloop van tijd een level zou kunnen afronden en direct in een lastiger level kon beginnen. Het is te hopen dat de makers zo’n levelsysteem bij een upgrade van de game gaan inbouwen, maar hier is helaas nog niets over bekend. Boom Brigade is een klein spelletje met een klein prijsje dat zich prima leent voor een lekker en snel potje gamen op je mobiel.

Prijs: € 0,79 (App Store)

Dit artikel is eerder verschenen op Bashers.nl