Gespot

Goedvergelijk: De klus wordt geklaard

0

Klusmakelaar brengt particulieren en klussenbedrijven bij elkaar. Een gesprek met Massimo Gagliotti over Goedvergelijk.

Wat doet de site?

“Goedvergelijk is een nieuwe website die sinds januari 2009 online staat. De site genereert via Google  kwalitatieve offerteaanvragen voor ZZP’ers en alle overige klussenbedrijven om weer nieuwe omzet te kunnen genereren. Het is namelijk een moeilijke tijd voor ZZP’ers in de bouw op dit moment. Na de zomer van 2009 ligt de complete nieuwbouw op z’n gat. Met de daarmee gepaarde verliezen zullen ZZP’ers minder snel uitgenodigd worden voor deze werkzaamheden. Goedvergelijk lost deze problemen op en gaat daarbij de ZZP-markt voor klusser helpen.”

Waarom deze site?

“De aanleiding om met Goedvergelijk te starten was dat ZZP’ers en klussenbedrijven direct op zoek zijn naar potentiële klanten. Omdat adverteren via Google adwords et cetera te prijzig is, heeft Goedvergelijk besloten de klussenbedrijven alleen te laten betalen voor “direct geïnteresseerden” die een klus willen laten uitvoeren. Als het klussenbedrijf een e-mail met offerteaanvraag ontvangt, betalen zij daar een fee daarvoor. De offerteaanvraag wordt slechts naar 6 bedrijven gestuurd. Omdat er altijd een aantal bedrijven zijn die deze klus even niet kunnen uitvoeren of bezet zijn, ligt het gemiddelde op 33% slagingskans.”

Hoe werkt de site?

“Goedvergelijk is gratis voor bezoekers die een klus willen plaatsen. Het klussenbedrijf kan zich aanmelden in regio’s en rubrieken (mits beschikbaar) en betaald per ontvangen offerteaanvraag een prijs afhankelijk van de rubriek en of het een zakelijke of particuliere opdracht betreft.”

Wat zijn de facts?

“In Januari 2009 is Goedvergelijk gestart en heeft eerst een goed fundament gelegd qua optimalisatie in Google. De site wordt ook onder de aandacht gebracht via Google-adwords. Er worden nu gemiddeld 30 aanvragen per dag geplaatst, maar het streven is in 2010 naar 250 aanvragen per dag te groeien. De markt voor klussend Nederland is zo ontzettend groot en de bezoekerscijfers groeien met de dag. Goedvergelijk werkt al met vele partners samen o.a. Bouwlink, Fan.tv., verbouwtips.”

Wie maakt de site?

Goedvergelijk is een initiatief van B.Bunnik en mijzelf. We hebben tevens de lokale bedrijvengidsen van Allebedrijvenin opgezet die, met al haar onderliggende lokale pagina’s, nu meer dan 1,5 miljoen unieke bezoekers per maand genereert. Klussend Nederland zoekt op diverse fora en laat zich daar voorlichten om de klus eventueel zelf uit te voeren. Daar speelt Goedvergelijk op in.”