Welk sociaal netwerk is geschikt voor jouw bedrijf? [infographic]

Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+. Er zijn tal van sociale netwerken waar je mee aan de slag kunt als organisatie. Maar welk netwerk is geschikt en wat kan je ermee? Zintro verzamelde informatie uit 16 bronnen en ontwikkelde een handige infographic.

Sociale netwerken: volop keuze

Organisaties die een social media-strategie ontwikkelen, komen op een gegeven moment voor de keuze te staan welke social media zij inzetten. Vaak gaat het daarbij om de keuze voor een of meer sociale netwerken. Op elk platform actief zijn, is voor de meeste organisaties onhaalbaar en onwenselijk. Dus waar kies je voor? De mensen van het business consultant netwerk Zintro ontwikkelden onderstaande infographic. Hier vind je kenmerken van de 4 grootste sociale netwerken: Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+. De infographic schetst per netwerk wie de gebruikers zijn en hoe je het als organisatie kunt benutten. Handig als check wanneer je je social media-beleid ontwikkelt. Wel eerst even nadenken over je doelstellingen, doelgroep en strategie uiteraard.

De originele afbeelding vind je op Mashable.

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , .

Reacties

 1. Dus het lenen van een infographic van een andere website is tegenwoordig voldoende voor een artikel op FW? Waarom zou ik dan nog FW gaan lezen? Beetje meer effort graag, dit is erg goedkoop willen scoren.

 2. @Martijn
  Begrijp niet goed waar je bezwaar vandaan komt. Frankwatching plaatst al jaren infographics van derden. Net zoals alle andere grote marketing weblogs. Denk aan Marketingfacts en Dutchcowboys, maar ook Mashable in de VS. Dit is geen nieuw fenomeen en heel gebruikelijk in de blogosphere. Waar het om gaat is of de informatie voor de meeste lezers van Frankwatching nieuw is.

  Overigens staat in de titel van het artikel duidelijk dat het om een infographic gaat en staat het je uiteraard vrij om het artikel wel of niet te lezen. Als tip: Frankwatching zoekt altijd auteurs die iets te melden hebben. Mocht je daar animo voor hebben dan kan je contact opnemen met de redactie.

 3. @Marco
  Het overnemen van plaatjes van andere sites is tot daar aan toe. Hoewel matige acties uit het verleden natuurlijk geen vrijbrief zijn om matige content te blijven plaatsen.

  Waar het mij hier voornamelijk om gaat is dat het gaat om een plaatje gebaseerd op globale cijfers. Geen aanvulling wat de status is in Nederland. Als marketeer, wat volgens mij de doelgroep van FW is, kan je inhoudelijk niets met het artikel.

  De gekozen titel: “welk sociaal netwerk is geschikt voor jouw bedrijf” is natuurlijk een interesante vraag. Echter blijf ik als lezer achter zonder enig antwoord. DAT is waar mijn bezwaar vandaan komt. Maar een beetje marketeer had dat natuurlijk zichzelf al kunnen realiseren ;-p

 4. Ik vind het een prachtig artikel, infographics overgenomen of niet. In ieder geval had ik dit niet gevonden als het niet op FrankWatching had gestaan. Keep up the good work!

 5. Voor marketeers was het een relevante aanvulling geweest om in elk geval Hyves toe te voegen. Het zou zonde zijn om de 1,5 miljoen Nederlanders die daar dagelijks komen over het hoofd te zien.

 6. Marco Dekkers |

  Aanvullingen met cijfers over Nederland zijn zeer welkom! Op Marketingfacts staan deze statistieken:
  http://www.marketingfacts.nl/statistieken/social-media-marketing/

  Heeft iemand meer cijfers over social media in NL?

 7. Ben Bouwmeester |

  Quote

  “Frankwatching plaatst al jaren infographics van derden. Net zoals alle andere grote marketing weblogs”

  Dat wel , alleen zijn de toelichtingen oom al jaren duidelijk veel uitgebreider en beter dab dit magere ” teaser”” e-pis-eh..tel (van tel uit je tijdwinst )

 8. De 4 grootste oke.. maar laten we idd Hyves en ook Repudo, Instagram, Pinterest en Foursquare niet uitvlakken? Om te beginnen.. Vooral kleine locale bedrijven kunnen hier volgens mij hun gram halen.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!