Gmail: hoe voeg je social icons toe aan je handtekening?

pelpinagmail2

In deze video laat ik je zien hoe je social media icons kunt toevoegen aan je Gmail-handtekening. Deze icons staan vaak onder je naam en titel. De plaatjes zijn klikbaar zodat mensen gemakkelijk naar je Twitter-, Facebook- of andere social media-accounts kunnen gaan. En het staat ook nog eens heel professioneel.

Hieronder vind je deel 2 over Gmail-handtekeningen. Vergeet niet eerst deel 1 te kijken, over hoe je links en plaatjes toevoegt aan je Gmail-handtekening.

Stap 1. Social media icons selecteren

De makkelijkste manier om de juiste plaatjes toe te voegen aan je handtekening, is naar deze pagina en de icons te selecteren die je graag wil gebruiken:

 • Zoek het juiste icon.
 • Klik met je rechtermuisknop.
 • Selecteer ‘save image as’.
 • Sla het plaatje op in een map.

Sla vervolgens alle social media icons op in de hetzelfde map. Uiteraard kun je ook je eigen social media icons maken of andere zoeken die je leuk vindt en de plaatjes zelf online zetten, maar deze lijst biedt in elk geval een goede start.

Stap 2. Voeg social media-plaatjes toe aan je Gmail-handtekening

Begin eerst een nieuw bericht in Gmail.

 • Ga naar ‘standaardantwoorden’ (om die toe te voegen, bekijk deze video).
 • Selecteer de handtekening waar je graag je social media icons aan wil toevoegen.
 • Ga met je cursor staan waar je de social media icons wilt invoegen.
 • Klik op ‘foto toevoegen’.
 • Voer nu één voor één de social media icons in en begin met het plaatje dat je helemaal links wil plaatsen.

Ga door tot je alle social media icons in de juiste volgorde in je Gmail-handtekening hebt staan.

Stap 3. Voeg links toe aan social media icons

Het ziet er al heel fraai uit. We moeten nu nog wel even links toevoegen, anders zijn de plaatjes niet klikbaar.

 • Selecteer een plaatje.
 • Klik op ‘link invoegen’.
 • Typ de bijbehorende link in, inclusief ‘http://’.

Maak zo alle plaatjes klikbaar: door ze te selecteren, op de link te klikken en de bijbehorende URL in te voegen. Als je daarmee klaar bent en je bent tevreden over de lay-out, klik dan rechtsonder op ‘standaardantwoorden’ en ‘opslaan als.’ Nu ben je klaar! Je hebt social media icons toegevoegd!

Elke week Frankwatching video’s?

Vond je deze tips handig? Abonneer je op het Frankwatching YouTube-kanaal. Tot volgende week!

Uitgelicht: Sociale media-strategie in 60 minuten

183x133_Button_SocialeMediaStrategie

Wil je sociale media slim, serieus en succesvol inzetten? Dan is het boek 'Sociale media strategie in 60 minuten', deel 5 uit de 60 minuten-serie, een absolute aanrader. Sociale media kunnen je zakelijk veel opleveren als je weet wat je ermee wilt bereiken. Jarno Duursma beschrijft een praktisch stappenplan waarmee je snel een succesvolle sociale media strategie ontwikkelt.

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , .

Reacties

 1. Eindelijk gelukt, ik was er zelf al mee bezig geweest maar dit was geen succes. Bedankt!

  1. Ik ben blij dat het gelukt is en natuurlijk graag gedaan.

   1. Is er ook een optie voor LinkedIn dat mijn profielfoto naast mijn url terecht komt, zoals bij Google+.

 2. Super tutorial!
  Ik heb een vraag. Beland een mailbericht met links eerder in de spam? Dat is n.l. mijn grootste zorg.

  1. Of een e-mail in de spam komt hangt af van een aantal factoren. Het aantal links in een bericht, het onderwerp en bijvoorbeeld andere inhoud van het bericht. Daarnaast verschilt het per dienst. Het spamfilter van Gmail reageert anders dan die van Hotmail.

   Het is altijd raadzaam om het even te testen. Over het algemeen kan een dergelijke handtekening GEEN kwaad.

   1. Dank voor je reactie Eelco, dat stelt mij gerust.

  1. Hoi Jos, Super, dank je wel voor de link!
   Groetjes, Pelpina

  2. Hier ben ik ook erg blij mee, bedankt!

   1. Graag gedaan, Remy!

 3. @Eelco, als ik een email aan mezelf stuur in GMAIL, dan werkt het niet lekker. Dat moet ik eerst op een knopje ‘ingekorte inhoud weergeve’ klikken. (een rechthoekje met 3 puntjes erin). Naar Outlook gaat het wel goed. Niemand zal op zo’n blokje klikken om je handtekening te kunnen bekijken. Heb je daar een oplossing voor?

  1. @remysteijger Volgens mij komt dat omdat jezelf een mail stuurt maar gebeurt het niet als je iemand anders een mail stuurt. Zou je mij eens een mail kunnen sturen? Dan zal ik het voor je checken. Eelco@frankwatching.com

   1. Ik heb het even verder onderzocht. Helaas is het iets wat Google automatisch. Zie verdere uitleg hier: http://support.google.com/mail/bin/answer.py?hl=nl&answer=8395

 4. Hallo,

  Alles werkt bij mij perfect TOT stap 3 ‘selecteer een plaatje’. Als ik op een plaatje zie ik alleen de mogelijkheid het plaatje klein middel of groot te maken (danwel origineel).
  Maar het plaatje wordt niet geselecteerd….!??

  Als ik een link toevoeg, voeg ik ook echt een nieuwe link toe die niet gekoppeld is aan het plaatje. Wie weet de oplossing?

 5. Hoi Frank,

  Bij mij werkt het plaatje selecteren alleen als ik links van het plaatje ga staan met mijn cursor, en dan mijn linker muis knop ingedrukt hou en over het plaatje naar rechts ga. Als het plaatje geselecteerd is (dus licht blauw wordt) dan pas de link invoeren.

  Ik heb inderdaad ook alleen de opties klein, middel of groot. Als je voor een bepaalde grootte wilt gaan, kan ik adviseren om je plaatje eerst op maat te maken met Photoshop of een ander programma.

  Succes!

  Pelpina

 6. Goeie instructievideo!

  Ik wil graag social media icons (Twitter en Facebook) verwerken in de handtekening van onze mails. Probleem: we hebben twee toeristische regio’s of merken die we allebei via die weg willen promoten. Voor elk van beide regio’s hebben we een Facebookfanpage en een Twitteraccount. Ik ben een beetje bang dat de handtekening dan overvol en niet meer overzichtelijk wordt. Weet jij raad of zie ik de meest eenvoudige oplossing over het hoofd?

  • één Facebookicoon en één Twittericoon die elk doorlinken naar een landingspagina met daarop de link naar de twee accounts van beide regio’s. Is eleganter dan veel icoontjes, maar vereist een extra klik.
  • Een social media icoon per pagina per medium: wordt heel druk. Hoe maak je dan het onderscheid tussen de het Facebookicoontje van de ene regio en dat van de andere?
  • De helft van de collega’s neemt de icons voor de ene regio op in z’n handtekening, de andere helft die voor de andere regio.
  • De icoontjes elk de kleur geven van de regio (rood en groen). Hoe maak je dan duidelijk over welke regio het gaat als het publiek die kleuren nog niet met de regio associeert?

 7. Hoi

  Ik heb een vraag,
  onze link doet het goed en de plaatjes staan er in maar ik heb 1 probleem.
  Daarop dus 1 vraag als ik een mail verstuur met mijn handtekening er onder worden het allemaal kleine bestandjes hoe kan ik hier 1 bestand van maken?

  Met vriendelijke groeten,
  Remco

 8. Bedankt, zeer intressant.
  Mijn mail ziet er veel professioneler uit.

  Maar ben nu wel verplicht al mijn mails te beantwoorden vie de computer.
  Via mn android tablet kan ik de instelling niet gebruiken, en ook niet hetzelfde handtekening nameken gezien de beperkte opties in de gmail app.

  Bestaat er hier een oplossing voor?

  Alvast bedankt

 9. Bedankt voor deze info! Zeer bruibaar!

  Ik heb echter nog één vraag: ik kan de icons gewoon opslaan zonder betaling, is het echter raadzaam om deze wel aan te schaffen ivm eventuele copyrights en claims?

  Veel dank alvast voor een antwoord!

 10. Hoe voeg je op een Imac de links toe? Krijg nl nergens de keuze “link toevoegen”. Ook niet Ctrl met muisklik.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!