Infographic

Social media-overzicht: groei en gebruik in 2013 [infographic]

0

Regelmatig geven we in de serie Infographic Day een update over het gebruik van social media. Vaak zijn deze statistieken gebaseerd op het wereldwijde gebruik van populaire platformen als Faebook, Twitter en LinkedIn. Maar hoe staat het met de groei van de verschillende sociale netwerken? Wordt ieder platform populairder? Of is er juist een daling te zien?

Twitter groeit het snelst

De antwoorden op deze vragen geeft Search Engine Journal met de onderstaande infographic. Deze visualisatie is een opvolging op de infographic die in 2011 gepubliceerd werd. In de nieuwe infographic laten zij het gebruik en de groei van Facebook, Twitter, Google Plus, Pinterest en Instagram zien. Uit de cijfers blijkt dat Twitter momenteel het snelstgroeiende platform is. Op de tweede plaats staat Google Plus met 33 procent en Facebook sluit het rijtje af met 23 procent groei.

Inburgering van platformen

Daarnaast is uit de visualisatie op te merken dat social media steeds meer geïntegreerd worden in ons dagelijks leven. Zo logt 23 procent van de Facebookgebruikers vijf keer per dag in. En 1 miljoen webpagina’s zijn automatisch gekoppeld aan dit platform. Ook Google Plus wordt veelvuldig gebruikt. Op de bekende +-button wordt per dag 5 miljoen keer geklikt. Wil je meer weten over de groei en het gebruik van de verschillende sociale netwerken? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

De groei van social media [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia