Content

7 opvallende graphic designtrends [infographic]

0

Het jaar 2022 is in volle gang. Nu zal je niet zo gauw meer lijstjes en trends verwachten, maar niets is minder waar. Ik kwam een interessante infographic tegen waarin de laatste trends op het gebied van grafisch ontwerp worden uitgelicht. Inspiratie om jouw uitingen eens onder de loep te nemen.

Het oog wil ook wat

De eerste maanden van 2022 liggen alweer achter ons. Voor sommige ondernemers de tijd om een tussentijdse balans op te maken. Hoe staat het met het behalen van onze doelen? En waar liggen kansen? Je wil immers dat je boodschap onder de aandacht komt van je doelgroep en opvalt. Daarbij speelt grafisch ontwerp een belangrijke rol, want het oog wil ook wat.

Voor Depositphotos de reden om de zoekopdrachten op hun platform te analyseren en om een overzicht van 7 designtrends op het gebied van grafisch ontwerp op een rij te zetten. Deze trends hebben ze visueel weergegeven in onderstaande infographic. Bij iedere trend hebben ze voorbeelden uit hun eigen visuele archief weergegeven en ook gegevens uit de analyse van de zoekopdrachten.

Terug in de tijd

Wat blijkt? Oud is helemaal terug van weggeweest. Er werd op het platform opvallend veel gezocht naar nostalgie: vintage, vrolijkheid en kleurrijke illustraties. Na twee jaar pandemie verlangen we naar fun. Ook kinetische typografie – waarbij teksten op creatieve wijze en vormen worden toegepast – en vibrant lettertypes scoorde hoog in de analyse. En sta niet gek te kijken als je ontwerpen tegenkomt met 5 of meer kleuren. En alles netjes uitgelijnd? Niets is minder waar. Asymmetrische vormen scoren het hoogst in de analyse. En dacht je dat pastel roze de prullenbak in kon? Dan kom je bedrogen uit na het bekijken van de visual.

Nieuwsgierig naar de 7 designtrends en de details? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

7 opvallende graphic designtrends [infographic]

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.