Social media

10 Instagram-feitjes op een rij [infographic]

0

Het lijkt nog maar zo kort geleden, maar het platform Instagram is alweer 12 jaar geleden opgericht. In die 12 jaar is het platform gegroeid van een ‘leuke’ foto-app naar een effectief marketingmiddel voor bedrijven en merken. Maar hoe populair is Instagram? En is het echt een interessant marketingkanaal? In deze infographic vind je de antwoorden op deze vragen en meer.

Instagram is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Niet alleen qua aantal gebruikers maar ook in functionaliteiten, denk bijvoorbeeld aan Stories en Reels. Waar het begon als een app om leuke vakantiekiekjes of andere zaken te delen met je online vrienden, is het vandaag de dag meer dan dat. Instagram is een invloedrijke app, een zoekmachine en de weg voor onder andere influencers en adverteerders om aandacht te krijgen van hun volgers. Instagram heeft voor sommigen hun leven veranderd.

Met name jongeren actief op Instagram

Maar wie is die gebruiker die plaats, scrolt en deelt? Het antwoord geeft Oberlo met de onderstaande infographic. De visual bevat interessante feiten en cijfers over het gebruik van Instagram die de maker heeft verzameld. Uit de infographic blijkt onder meer dat Instagram wereldwijd zo’n 1,3 miljard gebruikers telt. Bijna 71% van de gebruikers is jonger dan 35 jaar. Gemiddeld is een gebruiker op de app zo’n 53 minuten per dag actief. Ter vergelijking: een gebruiker op Facebook is dagelijks 58 minuten actief.

Impact op consumenten

Naast de reguliere accounts, zijn er meer dan 200 miljoen bedrijven die Instagram inzetten om hun doelgroep(en) te bereiken. En met succes. Van de gebruikers volgt de helft minstens 1 merk of bedrijf op het platform. En bij 80 procent van de gebruikers in het beslissingsproces om een product of dienst wel of niet te kopen.

Nieuwsgierig naar alle feiten en cijfers over het gebruik van het platform Instagram? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Instagram Infographic

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.