Content

Dé infographic-designtrends voor 2023 in een infographic

0

Wat kunnen we in 2023 verwachten op het gebied van infographics? De vorm wordt steeds meer door merken en organisaties gebruikt om hun verhaal over te brengen en hun boodschap te verduidelijken naar de doelgroep. Dé infographic-designtrends deel ik in een – hoe kan het ook anders – infographic.

Voorspelling van datavisualisatie

De afgelopen periode zag ik veel lijstjes met voorspellingen op het gebied van marketing, online, communicatie of andere gebieden. Eind vorig jaar deelde ik ook zo’n lijstje met een infographic van Venngage waarin ze een voorspelling deden met 8 trends op het gebied van graphicdesign die je waarschijnlijk dit nieuwe jaar tegen gaat komen. Design-trends zowel voor print als online.

Maar wat kunnen we in 2023 verwachten op het gebied van infographics? Ook daar heeft Venngage een voorspelling over gedaan in de onderstaande infographic. Naast trends vind je ook tips om ze gelijk toe te kunnen passen in je eigen ontwerpen.

Beweging en heldere kleuren

Wat kun je zoal verwachten? Datavisalisatie zal in 2023 vaker worden gepresenteerd in geanimeerde visuals met interactieve en bewegende elementen. Voor het kleurgebruik zullen heldere kleuren en verlopen de boventoon voeren. Denk aan fris limoengroen om iets uit te lichten, levendige paarstinten voor een grafiek of heldere blauwkleuren voor vormen.

Ook is de voorspelling dat infographics vaker een nostalgisch sausje zullen krijgen en voorzien zijn van grafische lijnen en elementen. Verder is de verwachting dat data meer gepersonaliseerd zullen zijn op verschillende deelbare manieren.

Nieuwsgierig naar de andere designtrends op het gebied van infographics en datavisualisatie voor het nieuwe jaar? Bekijk dan de infographic hieronder. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.