Van Dale verkoopt meer via de site

0

Sinds de introductie van de nieuwe site heeft Van Dale Lexicografie de omzet via de site behoorlijk zien groeien, zo meldt Mediasurface, de leverancier van het contentmanagement- systeem (CMS). Het tweede half jaar van 2003 laat een gemiddelde omzet zien die is verdubbeld ten opzichte van het eerste half jaar in 2003. Een van de verklaringen die Mediasurface aandraagt voor de toegenomen verkoop bij Van Dale is dat de site veel toegankelijker is geworden; zowel de responstijden als de navigatiestructuur zijn verbeterd. Dat Van Dale nu beschikt over een snelle en gebruiksvriendelijke site draagt ook in hoge mate bij aan de bereidwilligheid van bezoekers om op de site terug te keren, meldt Mediasurface. Bovendien is de site een belangrijke schakel geworden voor verkoopacties voor bijvoorbeeld schoolboeken, nieuwe reeksen en eindejaarsacties. Doordat Van Dale nu zelf in staat is snel veranderingen op de site door te voeren, kan de onderneming het web als volwaardig verkoopkanaal gebruiken. [Telecommerce Community]