News of the world

0

[[image:newsoftheworld.jpg::right:1]]Het was de afgelopen week even behelpen hier op Frankwatching. Mijn persoonlijke verhuizing (enkele dagen zonder internet), het eventbloggen op Marketing3 (Media Plaza had met dit concept van Eventblogs.nl de primeur in Nederland) en de voorbereidingen voor Les Blogs (ik vertrek zo meteen naar Parijs) maakten het hier op de blog even wat rommelig. Maar we pakken de draad weer geleidelijk aan op. Het is weer zondag, dus dat betekent hier aandacht voor het News of the world: de (pers-)berichten uit de afgelopen week waarvoor hier geen ruimte was, maar die toch de moeite waard zijn om nog even onder de aandacht te brengen.

03-12-2005 Algemeen Dagblad: Weblog. Rage of revolutie?
In het AD Magazine vandaag een vier pagina’s lang artikel van de hand van Arjan Dasselaar over weblogs. "Weblogs, ook wel blogs genoemd, zijn overal. Een op de tien Nederlanders heeft er een. Wie zitten erachter, wat staart erop en wat kun je ermee?". In het artikel komen onder meer Martijn Herrman, Stephan Fellinger, David Rietveld, Michiel Frackers, Henk Blanken en ikzelf aan het woord.

02-12-2005 Eindhovens Dagblad heeft mobiele primeur!
Het Eindhovens Dagblad heeft onlangs EDTV gelanceerd, een nieuwe multimediale nieuwszender voor Zuidoost-Brabant. Vanaf nu zijn de videofilmpjes ook op de mobiele telefoon te bekijken. Hiermee heeft het Eindhovens Dagblad een primeur: het is het eerste regionale dagblad met actuele nieuwsvideo’s op het mobiele internet!

01-12-2005 Lancering viral game Geld Rapen
Beleggerswebsite EuroBench.com heeft de online game Geld Rapen gelanceerd. Beleggers maken onder meer kans op een reis naar New York, inclusief een bezoek aan Wall $treet. Doelstelling is om het aantal geregistreerde bezoekers op EuroBench.com uit te breiden. EuroBench.com heeft 1,3 miljoen unieke bezoekers per jaar (bron Sitestat, gemeten over 2004) en behoort daarmee tot de top van de beleggerssites in Nederland.

30-11-2005 Twinkle: nieuw vakblad voor webwinkeliers
BBP en Thuiswinkel.org hebben de handen ineengeslagen en Twinkle gelanceerd. Twinkle is een onafhankelijk vakblad voor webwinkeliers, verschijnt acht keer per jaar in een oplage van 8.000 exemplaren en heeft een omvang van minimaal 54 pagina¹s. Het magazine staat boordevol tips, cases, ontwikkelingen en trends. Het eigen periodiek Thuiswinkel Info van Thuiswinkel.org gaat op in Twinkle.

29-11-2005 Tests van Nokia’s Silence Booth online
Nokia introduceerde dit jaar de Silence Booth op de muziekfestivals. Met de Nokia Silence Booth kun je stil bellen, vlakbij het podium. De Silence Booth was onder andere aanwezig op Rockin’ Park, Rock Werchter, LowLands, Mysteryland, 5 Days Off, I Love Techno en staat binnenkort op InnerCity. De grote vraag: hoe stil is de Nokia Silence Booth nu echt? Nokia riep op MTV consumenten op een bijzondere test te verzinnen. De meest originele werden uitgevoerd. En gefilmd. Binnenkort is op MTV het resultaat te zien, de preview is nu al online te bekijken.

28-11-2005 Lancering Freelancecopy.nl blijkt grap
De lancering op 20 oktober van Freelancecopy.nl, een internetsite met een searchtool waarmee zeer gericht en snel zou kunnen worden gezocht naar een freelance copywriter, blijkt inderdaad een grap te zijn. Omdat ik twijfelde over het waarheidsgehalte van het verhaal en daarnaast zelf ook had vastgesteld dat de database niet gevuld was, besloot ik eerder om er niet over te publiceren. DutchCowboys, ReclameWeek en MarketingTribune deden dat overigens wel. Het concept zit trouwens wel uitstekend in elkaar, wie pakt het nu wel serieus op?

27-11-2005 9 december uitgeroepen tot landelijke internetloze werkdag
Binnen 10 jaar heeft internet binnen ons leven en bedrijfsleven een enorme vlucht genomen. Inmiddels is 9 op de 10 Nederlandse bedrijven online. En beschouwen werknemers binnen vooral dienstverlenende bedrijven internet als zuurstof; een noodzakelijk iets. Het is tijd om daarbij stil te staan. Initiatiefnemer van de internetloze werkdag is interactief bureau Clockwork. Bedrijven en particulieren kunnen zich aanmelden op www.internetlozewerkdag.nl.