BloggersBox

0

[[image:bloggersbox.jpg::right:1]]De BloggrsBox biedt – zoals elke zondag – een beeld van de belangrijkste (pers-) berichten in de e-mailbox van Frankwatching. Dit maal nieuws over de gemeenteraadsverkiezingen (Groningen kiest voor vodcasting, Gorinchem kiest voor SMS), LiveMSN.tv (de videowebcast van MSN Nederland), de lancering van een nieuw Nederlands Web 2.0 initiatief (Souki.com), het stoppen van Brisk Magazine (het magazine gaat voortaan online verder), de forse stijging van mediabestedingen aan display advertising (IAB) en een actie van Hetoranjecafé.nl (wedstrijdschema WK voetbal op mobiel).

GroningenKiest VODcast

3 maart  2006

"Het was te kort dag voor een persbericht, maar desondanks toch even dit korte signaal uit het Noorden. Groningen kiest en in dat verband zet de Gemeente Groningen VODcasting in om de burgers op te roepen om toch vooral bij de gemeenteraadsverkiezingen te gaan stemmen. Abonneer jezelf via iTunes of een andere media-RSS reader op https://www.vodcast.nl/feeds/groningenkiest.xml (RSS)."

[[image:groningen_copy1.jpg::center:1]]

MSN Nederland begint videowebcast

3 maart 2006

"Vandaag start MSN Nederland met LiveMSN.tv, een nieuw platform gericht op professionals in reclame, marketing en media. Via streaming video krijgt de kijker de mogelijkheid om informatie op een makkelijke en luchtige manier op zijn moment tot zich te nemen. Elke maand worden klantcases en praktijkvoorbeelden onder de loep genomen en komen experts zoals KPN’s directeur Consumentenmedia Michiel Buitelaar aan het woord. De programma’s zijn uitsluitend op uitnodiging te bekijken. Adverteerders en media-adviseurs weten vaak wel dat de consument op Internet zit en dat Internet daarom onderdeel moet zijn van de marketingcommunicatie mix. Hoe die consument precies bereikt kan worden is echter niet altijd duidelijk. Met LiveMSN.tv levert MSN, behalve de nodige inzichten en cijfermatige argumenten, ook succesvolle online campagnes van adverteerders, visueel bewijs en praktische verdieping. Daarnaast is er een interactief forum voor de kijkers op https://www.livemsn.tv/, waar gereageerd kan worden op maandelijkse stellingen uit de uitzendingen van LiveMSN.tv. De kijker kan zelf op een makkelijke en luchtige manier de informatie tot zich nemen.

[[image:livemsn.tv.jpg::center:1]]

De presentatie van LiveMSN.tv is in handen van Fabienne de Vries en Jeroen Smit.
Smit is publicist en commentator en presenteert verschillende radioprogramma’s bij BNR Nieuwsradio. Voorheen was hij onder meer chef economie van het Algemeen Dagblad en hoofdredacteur van FEM/De week. Fabienne de Vries is presentatrice, forumleidster, actrice en zangeres. Ze was een van de eerste vrouwelijke VJ’s van TMF. Daarna volgden RTL4, Yorin en Net5. De combinatie van de inhoudelijke kennis van Smit gekoppeld aan de grote praktische media-ervaring van De Vries staat garant voor een kwalitatieve maar gemakkelijk behapbare informatiebron."

Stemmen per SMS in Gorinchem

3 maart 2006

"Gemeente Gorinchem roept op tot stemmen met SMS. Kiezers in de gemeente Gorinchem kunnen zich via SMS laten informeren over de gemeenteraadverkiezingen op 7 maart. Inwoners van de gemeente kunnen zich voor de gratis service aanmelden op een speciale website, VerkiezingenGorinchem.nl. Met deze actie probeert de gemeente Gorinchem met name de jonge kiezer naar de stembus te krijgen." 

[[image:sms.jpg::center:1]]

Souki.com béta van start

2 maart 2006

[[image:souki_copy1.jpg::left:1]]"Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je wil uitgaan maar je weet niet waarnaar toe. Je kunt het aan vrienden vragen, maar weten die wat jij leuk vindt? Je kunt ook op een van de vele reviewsites kijken, maar daar weet je al helemaal niet wie je moet geloven. Souki.com geeft je unieke en persoonlijke resultaten door jouw eigen ervaringen en die van andere gebruikers van Souki.com te matchen en daaruit uitgaansgelegenheden te selecteren die het best bij jou passen!

Vandaag gaat Souki.com bèta van start. Maak een account aan en help mee om Souki.com nog beter te maken. Elke maand verloten we een dinerbon onder de nieuwe inschrijvers."

Brisk Magazine gaat online verder

1 maart 2006

"Forward Media BV uit Den Bosch stopt per direct met haar managementuitgave Brisk Magazine en gaat verder met het webportaal https://www.briskmag.nl/index.html. Brisk Magazine startte in september 2005 als nieuwe titel in het managementsegment. Het blad verscheen in een tweewekelijkse frequentie in een oplage van 150.000 exemplaren. Tegenvallende resultaten hebben de directeuren Igor Fiselier en Ewald Smits doen besluiten de printuitgave stop te zetten en online verder te gaan. ‘De start van het blad was onverkwikkelijk, met tweemaal juridisch gekrakeel rondom de naam. Daardoor hebben we momentum verloren en bleek de adem te kort om in deze hoog competitieve markt een positie te veroveren’, zegt Fiselier. ‘Als er structureel onvoldoende inkomsten uit de advertentiemarkt worden gegenereerd, is het tempo van tweewekelijkse verschijning moordend’.

[[image:brisk.jpg::center:1]]

Nu het hoge kostenniveau een gezonde exploitatie onmogelijk maakt, heeft het duo besloten de printactiviteiten per direct te staken. Smits: ‘We kunnen nu alles netjes afwikkelen en geen financiële sporen achterlaten. De teleurstelling is enorm, maar ook dat is ondernemersschap.’ Het duo gaat nu online verder met de website Briskmag.nl. Dit portaal, met 20.000 unieke bezoekers per maand en 10.000 gebruikersprofielen, maakt een gezonde groei door. ‘In online zit muziek, zowel op de advertentie- als op de lezersmarkt’, stelt Smits."

IAB: Totale display advertising  naar € 97 miljoen in 2005

27 februari 2006

"IAB Nederland heeft met haar 18 grootste internet exploitanten en Nielsen Media Research de netto online media bestedingen over het kalenderjaar 2005 in kaart gebracht. De mediabestedingen uit online display advertenties over 2005 kwamen uit op een netto bedrag van 97 miljoen euro. Deze omzet is afkomstig van duizenden Nederlandse websites, de grootste online dagbladen, webgidsen en zoekmachines. De 18 exploitanten en advertentienetwerken die deelnamen aan deze registratie waren: MSN, Adlink, IP, Netdirect, Adformatie, Funda, Webads, Wanadoo, Veronica, Lycos, ilse media, IDG Nederland, Wegener multimedia, TAPPS, WebRegio, Testnet, Zylom en TradeDoubler.

IAB Nederland directeur Igor Beuker geeft aan: ‘In 2004 waren de online display bestedingen in Nederland nog 66 miljoen euro netto. De stijging van 50% over 2005 werd door IAB begin dit jaar reeds voorspeld, maar daadwerkelijk halen is nog altijd een stukje lastiger dan voorspellen’. IAB Nederland verwacht dat 2006 wel eens als een bijzonder reclamejaar in de boeken zou kunnen belanden. Igor Beuker licht toe: ‘als de online mediabestedingen ook in 2006 op dit tempo doorgroeien, zullen eind 2006 de netto online bestedingen zeer waarschijnlijk hoger uitkomen dan de netto mediabestedingen aan radio in Nederland. Als we naar het recente mediaconsumptieonderzoek van IAB en Interview-NSS kijken, zullen veel merken in 2006 beter gaan inspelen op het veranderende mediagedrag van de consument. En met Nederland als koploper in breedband internet penetratie, zal dus nog veel meer mediabudget verschuiven naar online kanalen’.
  
Branches die voorop liepen qua online media bestedingen in 2005 waren Media met 21,6%, Telecom/ICT met 19,4%, Financiële Dienstverlening met 17%, Horeca-Tourisme-Recreatie met 7,9% en Retail met 6%. Binnen de online display advertising van 97 miljoen euro was de verdeling naar soort: 49% banners, contentintegratie & sponsoring 34%, pop-ups en full screen ads 6% en e-mail stijgt naar 5%." 

Wedstrijdschema van WK Voetbal op mobiel

27 februari 2006

"Vanaf vandaag hoeven Oranje fans nooit meer met een mond vol tanden te staan als het gaat om wanneer en tegen wie het Nederlands Elftal speelt. Deze voetballiefhebbers kunnen nu namelijk via https://www.hetoranjecafe.nl/ de gratis WK mobile flyer opvragen. Op deze flyer is het hele WK 2006 wedstrijdschema van het Nederlands Elftal te zien. De flyer wordt ondersteund door vrijwel iedere telefoon met kleurenscherm. Dit is nog nooit eerder vertoond in Nederland. Admium, organisator van hetoranjecafe.nl, en Service2Media, het bedrijf dat de WK mobile flyer technisch mogelijk maakt, komen met dit initiatief omdat er veel vraag naar is. 

[[image:oranje.jpg::left:0]]Service2Media en Admium zijn er met de gratis WK mobile flyer als eerste in geslaagd om deze multimediaflyer te ontwikkelen voor op de mobiel. Tot op heden was dit technisch niet mogelijk. Peter Broekroelofs, marketing director van Service2Media: ‘Ons mobile flyer concept leent zich uitstekend voor informatie die consumenten graag altijd bij de hand willen hebben. Hier is het WK schema een goed voorbeeld van. Veel mensen zullen bovendien met de WK flyer op een unieke manier merken dat hun telefoon meer kan dan SMSen en bellen.’

Jan-Henk Bouman, directeur Admium: ‘Al die WK pools die op verjaardagen veelvuldig worden besproken. Dan zou het toch fantastisch zijn als je direct alle WK informatie over wedstrijddata en tegenstanders kunt raadplegen. En wat heeft iedereen tegenwoordig op zak? Precies, sowieso altijd een mobiel. De Oranje fan kan zelf de gratis WK flyer opvragen. Hij ontvangt dus geen ongewenste berichten op zijn mobiel.’”