Spinawards selectief met goud en zilver

0

[[image:spin.jpg::right:1]]De uitreiking van de SpinAwards zorgde vanavond voor een afgeladen Gashouder In Amsterdam. Tijdens het SpinAwards Diner mochten 13 gelukkige winnaars hun SpinAward in ontvangst nemen van Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge. Lost Boys en Media Republic gingen elk met twee prijzen naar huis. Euro RSCG 4D won goud voor Nokia en werd door het vakpubliek uitgeroepen tot het beste interactieve bureau. Heineken eindigde, gekozen door het vakpubliek, wederom als beste interactieve adverteerder.

[[image:stephan_copy1.jpg::right:1]]Stephan Fellinger, voorzitter van de Stichting SpinAwards: ‘De SpinAwards wil graag een barometer zijn voor de interactieve communicatie-industrie. Je merkt daarbij dat de jury elk jaar de lat hoger legt. In de breedte is de kwaliteit absoluut toegenomen. Logisch dat de jury zuinig is met het uitreiken van SpinAwards. De winnaars zetten de nieuwe norm en moeten anderen ook weer inspireren, interactiviteit verder te ontwikkelen in Nederland. Overigens ben ik onder de indruk van onze nieuwe categorie beste gameconcept. Die categorie is momenteel de Formule 1 van onze industrie, daar zal de komende jaren de innovatie vandaan komen!’

De jury oordeelde dus streng en was zuinig met het uitdelen van prijzen. De categorie Beste online campagne was de enige waarin goud en dubbel zilver werd vergeven. Uit het juryrapport: ‘Hi Bling Bling is een online campagne van hoog niveau. Steeds meer bureaus werken geïntegreerd met andere bureaus. En dat zie je ook duidelijk terug bij de Tapvat introductiecampagne. De Sneeuwbol voor Pakistan toont aan dat het niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn.’

De klassieke categorie Beste website concept kende slechts één gouden winnaar: Nokia 20Lives. Volgens de jury stond deze case als enige op eenzame hoogte binnen deze categorie.

[[image:mr_copy1.jpg::center:1]]

Hetzelfde gold voor de Beste crossmedia campagne. Hier ging de Postbank als enige met de gouden eer strijken. Eccky van Media Republic sleepte zilver in de wacht voor Beste vrije interactieve concept en kreeg goud als winnaar van de Innovatieprijs. Hennie van Velzen, bestuurslid van de SpinAwards: ‘Eckky is een compleet creatief en innovatief concept met internationale potentie van Nederlandse bodem. Een echt interactief exportproduct’.

Bij Beste mobiele concept bleef het goud op de plank liggen. Carspotter en MusicDownloads Party kregen beide zilver. In de categorie Beste gaming concept werden door ex-staatssecretaris Willem Vermeend eveneens twee zilveren SpinAwards uitgereikt aan Innercity the Game en Sportlife DEEP. De vakjury: ‘Bij de inzending lag rijp en groen door elkaar. Sommige concepten zijn in potentie geniaal. Er is veel kwaliteit gemaakt en als de opdrachtgevers volgend jaar nog meer lef vertonen, dan heeft deze categorie de potentie, om zich ontwikkelen tot één van de parels binnen de SpinAwards.’

[[image:heineken_copy1.jpg::center:1]]

De ceremonie werd afgesloten met de twee vakpublieksprijzen. Jacqueline Smit van MSN reikte het goud voor Beste interactieve adverteerder uit aan Heineken. Léon Bouwman, hoofdredacteur Adformatie, haalde Euro RSCG 4D op het podium om de SpinAward voor Beste interactieve bureau in ontvangst te nemen.

[[image:4d.jpg::center:1]]

De winnaars waren nog maar nauwelijks van de verrassing bekomen, toen de SpinAwards Dance van start ging. Meer dan 1.000 gasten, een recordaantal, zagen optredens van Wicked Jazz Sounds, Moving Grooves, De Jeugd van Tegenwoordig, Rubywax en Alex van Oostrom.

Winnaars SpinAwards 2005
Beste online campagne (3)
Goud
Hi Bling Bling                                 Lost Boys i.s.m. MindShare Interaction, FHV, Backbone / KPN Hi
Zilver
Sneeuwbol voor Pakistan                Publicis Dialog / Het Nederlandse Rode Kruis
Tapvat Introductiecampagne           Qi, Media Republic & Brand New Telly / Heineken Brouwerijen
Beste mobiele concept (2)
Zilver
CarSpotter                                    For Sale Communicatie Amsterdam
MusicDownloads Party                    PPGH/JWT / Vodafone
Beste website concept (1)
Goud
Nokia 20Lives                                 Euro RSCG 4D / Nokia
Beste crossmedia campagne (1)
Goud
Mijn Postbankpas                         Leukwerkt Worldwide & OER_Satama / Postbank N.V.
Beste vrije interactieve concept (1)
Zilver
Eccky                                           Media Republic
Beste gaming concept (2)
Zilver
Innercity the Game                        Scanr, Lloyd and Acardi, Ahead of the Game / ID&T
Sportlife DEEP – Arctic Games          Lost Boys / Leaf Holland BV
Innovatieprijs (1)
Goud
Eccky                                           Media Republic
Vakpublieksprijs beste interactieve adverteerder
Goud
Heineken
Vakpublieksprijs beste interactieve bureau
Goud
Euro RSCG 4D