Google test nieuwe vorm van YouTube Ads

0

youtube-ads.png
Het was te verwachten, maar nu is het er dan echt: Google is bezig met experimenten rondom reclame in YouTube. Zoals we kunnen zien in het voorbeeld dat Stefan Kolle van FutureLab wist op te sporen op YouTube is hier sprake van een hele acceptabele en gebruiksvriendelijke manier van on-screen advertising. Geen pre-roll of post-roll, maar een eenvoudige overlay op het scherm.


(Met dank aan Clockwork collega Eppo Luiken)

De overlay kan worden geminimaliseerd en weer opnieuw worden opgeroepen. Mooi is ook dat bij het aanklikken te zien is dat de video direct in hetzelfde scherm gaat spelen. Geen pop-ups/unders, nieuwe schermen o.i.d. maar een techniek die de gebruiker uitnodigt om kennis te nemen van de marketingboodschap en/of de achterliggende producten. Kortom, het verschil tussen IN YOUR FACE!-marketing en “Mogen wij u even storen?”-marketing. Indrukwekkend. Hier gaan we nog veel van zien. In eerste instantie online, maar straks ook op televisie…