Apps & Tools

Top Twitter-applicaties voor je mobiel

0

Twitteren zal vast als nieuw werkwoord de ‘Van Dale’ in gaan. Twitteren combineert webloggen met instant messaging en wordt daarom ook wel “micro blogging” genoemd. En al is het ge-Twitter nog niet voor iedereen weggelegd, de hulpmiddelen voor deze manier van bloggen schieten toch als paddestoelen uit de grond.

Ondanks de groeiende concurrentie op het gebied van Twitter, is en blijft Twitter de leider in de ‘mobiele toepassingen’. En dat is interessant, want als je veel SMS’t kan je met de volgende toepassingen toch behoorlijk besparen op je SMS-kosten.

1. Fring is een mobiele toepassing waarmee je niet alleen gemakkelijk met al je Skype, MSN, Google Talk en dagelijkse (telefoon)contacten kan communiceren, maar ook met al je Twitter vrienden via één, geïntegreerde lijst contact kan hebben. Je kunt helemaal fors op je SMS-rekening besparen sinds Fring werkt met Wi-Fi.

2. Jtwitter is een Java-toepassing die je op je telefoon kunt installeren. Jtwitter staat je toe om Twitter updates te verzenden zonder SMS. Jtwitter ververs je slechts wanneer je dit zelf wilt, waardoor je alleen online bent als je hier behoefte aan hebt. Als je Jtwitter wilt downloaden moet je naar www.jtwitter.com/wap gaan waarna de browser en de applicatie zich automatisch zullen installeren.

3. Mobio heeft al heel wat widgets gemaakt. De mobiele toepassing GetMobio zorgt ervoor dat je al je Twitter-updates op één plaats, gescheiden van je tekstberichten kan bekijken. Je kan een update van je laatste bezigheden sturen en van je vrienden krijgen en de openbare Twitter-discussie volgen. Deze applicatie werkt bij de meeste populaire telefoons.

4. Abiro Jitter (“Twitter van Java”) is een ‘kleine’ Twittertoepassing voor mobiele telefoons. Je kunt een chronologische lijst maken van je berichten en je vrienden. Je kan makkelijk updates verzenden en ontvangen. Abiro Jitter steunt alle talen, maar je telefoon moet wel fonts ondersteunen met lokale karakters en symbolen. Jitter communiceert rechtstreeks met de Twitterserver, waardoor de prestatie goed is en de betrouwbaarheid groot!

5. Twitteresce van MadPilot zorgt ervoor dat je openbare en privé tweets op je telefoon ontvangt en dat je updates kan versturen. Hiervoor moet je mobiel wel Java ondersteunen. In tegenstelling tot SMS-en, kan je zelf kiezen wanneer je wel of niet twits wilt ontvangen. Daarnaast heb je met Twitteresce de mogelijkheid om deze tool op de achtergrond aan te laten staan. Je krijgt dan een kleine pop-up als je een nieuwe tweet hebt.

6. Cellity is een webapplicatie die je gemakkelijk op je mobiel kan installeren. Wel moet je je registreren om de download te ontvangen. Cellity maakt het je gemakkelijk om vrienden uit te nodigen ook te gaan twitteren omdat je dit direct vanuit je mobiel kan doen.

7. Jargong heeft een prima applicatie die ervoor zorgt dat je ook via je telefoon nooit meer een twit mist. Je kunt direct berichten verzenden en ontvangen, je kan chronologisch bladeren en Jargong (na instelling) regelmatig een update laten doen. Zo worden al je berichten in Twitter steeds automatisch bijgewerkt.

8. TwitterBerry is een applicatie die alleen op de Blackberry werkt (vandaar de naam). TwitterBerry laat je snel twits posten, zonder gebruik te maken van XHTML. Naast het posten van nieuwe twits, kan je ook hier de kiezen om of de berichten van je vrienden of de openbare boodschappen chronologisch te bekijken. Hierbij kan je een pictogram van de gebruiker, het bericht en de gebruikersnaam zien.

9. WHERE heeft veel applicatie voor je mobiel, dus ook één voor Twitter. Deze applicatie kijkt via de GPS waar je bent en onthoudt dit. Je vrienden kunnen dus zien vanwaar je aan het twitteren bent, of dit nu vanaf je mobiel is of vanaf je desktop.

10. TreoTwit is een coole toepassing die je kunt gebruiken om je twits van je mobiel te verzenden, maar wel speciaal gemaakt voor de Palm OS Treo en Palm OS PDA. Met deze toepassing kan je de belangrijkste pagina’s in je mobiele browser. In het kort is dit de optimale Twitter voor Treo.

11. Twibble is het Twitterprogramma voor de Nokia N95. Naast de basistwitter-functionaliteit, kan de ingebouwde GPS van N95 je huidige positie aan een twit toevoegen. Je positie kan daarna door Twittervision of Twittermap worden getoond.

12. Tiny Twitter werkt met elk apparaat wat Java ondersteunt of en Windows-pocket versie heeft. Je kan, behalve het verzenden van twits, ook kiezen welke specifieke gebruikers je verbergt. En dit zonder dat hun boodschappen verloren gaan. Tevens kan je het programma zo instellen dat je een regelmatige update plaatsvindt. Zo blijf je zien welke vrienden er aanwezig zijn om te twitteren.

13. Mobypicture is een bijzondere versie omdat het hier gaat om het plaatsen van je foto’s. Naast het feit dat ze direct in Flickr geplaatst kunnen worden, kan je ze ook makkelijk naar je Twittervrienden sturen. Zo kan je dus toch vertellen waar je bent, zonder dat je onderweg ook nog allerlei woorden hoeft te twitteren.

Weten jullie nog meer handige mobiele toepassingen voor Twitter?

Bovenstaand artikel is vertaling van Mashable. Meer over Twitter vind je in Hoe kunnen bedrijven profiteren van Twitter?