Blogkermis: blogs over online marketing in 2008

0

Blogs hebben zo hun eigen rituelen en tradities. In 2002 werd het zogenaamde blog carnival geïntroduceerd. Zeg maar een soort blog event waarbij blogs samen een thema kiezen en op een afgesproken moment linken naar artikelen over dat thema. In Nederland kennen we sinds een kleine 2 jaar die traditie en spreken we van een blogkermis. Vandaag is het weer zover: een blogkermis ditmaal over het thema 2008.

Ruben Timmerman, van Usarchy en ook auteur hier op Frankwatching. was in mei 2006 initiatiefnemer van de Nederlandstalige editie van deze rondtrekkende online kermis. Vandaag alweer de zevende editie en die staat zoals gezegd in het teken van het thema 2008. In totaal artikelen op 18 marketingblogs over onderwerpen als e-commerce, mobile, local, social, zoekmachine marketing, DM en usability.

10 voorspellingen voor 2008 – Bart De Waele, Netlash

Ik heb geprobeerd een evenwicht te vinden tussen ‘duh, iedereen weet dat’, ‘ah, interessant’ en ‘moh vent toch, zeveraar’.
Onthou: nieuwe ontwikkelingen komen er altijd trager dan de optimist hoopt, maar sneller dan de pessimist verwacht.

Vijf trends in online travel– Olivier Dujardin, Max Management

Ik heb geen lijstje gemaakt van trends voor 2008, maar heb wel vijf opmerkelijke evoluties van dit jaar geselecteerd waarvan ik verwacht dat ze ook de komende jaren aan belang gaan winnen…

De achtbaan der e-commerce 2.0 – Patrick Kerssemakers, Just Ecommerce

Zal de e-commercebranche de grip verliezen op haar afnemers? Stap in de achtbaan der e-commerce 2.0 in bovenstaande slideshow en verlies de controle…

Snel, sneller, snelst – Rozalinde Kriens, Usabilityweb / Concept7

Ik denk dat de gebruikers van websites (wij allen dus) alleen nog maar sneller zullen gaan leven, en meer van alles op de hoogte willen blijven. Dit vereist meer geavanceerde snufjes op websites. Een korte beschouwing hierop…

2008? Mobiel internet. – Roeland Pater, Flitter.nl

Waar ik dit jaar erg veel van verwacht? Mobile internet en mobile marketing.
Marketeers houdt het al tijden bezig, wanneer moet men zich volledig gaan richten op mobile marketing? Die tijden lijken te gaan aanbreken.

De marketing tip voor 2008: betaalde zoekresultaten – Mark van der Heijden, Bizz weblog voor ondernemers

Google maakt zich niet druk om een recessie. Nu zit zoekmachinemarketing of Paid Search al jaren in de lift, maar Schmidt heeft gelijk dat de ondernemer die dit jaar zijn marketingeuro’s zo efficiënt mogelijk wil inzetten bijna niet om gesponsorde zoekresultaten heen kan. Paid Search gaat het helemaal worden in 2008.

Loopt online marketing de achterstand op offline direct marketing in 2008 definitief in? – Bart Clement & Bram van Essen, Blinkz!

Online marketing heeft tot op heden op het gebied van intelligence een grote achterstand gehad op offline direct marketing. In 2008 zal door toepassing van behavioral targeting, ofwel het inspelen op klantgedrag deze achterstand definitief worden ingelopen.

HBO Online Marketing in 2008 – Erik-Jan Bulthuis, Netters

In de paar jaar dat het vakgebied nu bestaat, is het aantal werknemers in de Online Marketing met vele duizenden procenten gestegen. Mijn vermoeden is dat dit voorlopig nog wel even aanhoudt. Er zal dus steeds meer vraag zijn naar goede, gekwalificeerde online marketeers. Een HBO opleiding binnen dit vakgebied is dan ook wat mij betreft een gat in de markt.

14 Tips om succesvol via internet nieuwe klanten te werven – Marco Bouman, Tips voor succesvol groeien

Iedere gerenommeerde organisatie heeft een website, maar er zijn slechts weinig organisaties die via internet succesvol en continue nieuwe klanten weten aan te trekken. Succesvol klanten trekken via internet is anno 2008 absoluut goed mogelijk, voor zowel B2C als B2B bedrijven.

7 Zoekmachine Optimalisatie technieken die niet meer werken in 2008 – Eduard Blacquière, Edwords

Google heeft in 2007 een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd, waardoor enkele veelgebruikte technieken in zoekmachine optimalisatie niet of minder goed bruikbaar zijn. Brett Borders heeft 7 zoekmachine optimalisatie technieken beschreven die 2008 niet haalden.

Dichterbij dan je denkt: Mobile 2008 – Peter Evers, Spotlight Effect

De afgelopen en komende weken probeert hij je in een vijfdelige reeks een duidelijk beeld te schetsen over de toekomst op deze gebieden, een toekomst die dichterbij is dan je denkt. Vandaag het derde deel over 2008, het jaar van mobile.
Deze blogkermis grijp ik dan ook graag aan om nog één keer duidelijk uit te leggen waarom juist dit jaar hét jaar van mobile wordt.

Kies je eigen goede voornemen! – Max Kooijmans, Resultblog

Om te voorkomen dat die goede voornemens morgen alweer vergeten zijn, in deze blogpost zeven suggesties voor goede voornemens. Niet wereldschokkend, maar wel leidend tot meer succes. Gegarandeerd. Voornemen nummer 1: kies één van de zeven goede voornemens en start het nieuwe jaar vol goede moed.

Van subdoel naar conversie – Karel Geenen, Karel Geenen Internet Marketing

Veel webmasters onderschatten het nut van het instellen van doelen op de website. Gelukkig zie ik steeds vaker dat ze op zijn minst de daadwerkelijke verkoop als doel instellen.
Maar wat doe je met bezoekers die niet direct tot verkoop overgaan? Bereiken die dan geen doelen? Natuurlijk wel, je meet ze alleen niet!

Over leesgedrag en powerbrowsen – Edwin Mijnsbergen, ZB Digitaal

2008 Zou best eens het jaar van de onderkenning van het powerbrowsen kunnen worden. Het is een aspect van de aandachtseconomie dat grote gevolgen kan hebben voor de benadering van online informatie door contentaanbieders.

2008 – het jaar van de menselijke marketing? – Catharina Bethlehem, Kletskous

Marketing dus van mens tot mens en niet meer top down van bedrijf tot mens. Kennelijk zijn we te vaak belazerd en geloven we er niet meer in. Het internet leent zich hier bij uitstek voor. Een paar voorbeelden…

Voorspellingen voor 2008 – Jim Stolze, Marketing Podcast

Voorspellen voor 2008? Ik realiseer mij dat dit bij voorbaat een kansloze ambitie is. Meestal ben je veel te optimistisch over de tijdsspanne waarbinnen iets nieuws zal plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan interactieve televisie, oftewel de red button. Volgens experts zou dit jaren geleden al doorbreken en hetzelfde beweren ze nu over 2008. Ja, nu is echt iedereen er klaar voor.

Verwijder in 2008 de muur tussen jou en je klant – Robert Dreher, Optimalisme / SearchResult

Klanten vormen zich een beeld van jou en je bedrijf. Hoe dan ook. Stimuleer de verbeeldingskracht met persoonlijkheid, versterk het beeld met consistentie en verdiep het beeld in de relatie.

Mijn 7 redenen om Twitter in 2008 te blijven gebruiken – Jacqueline Fackeldey, Fackeldey Finds

Twitter is stom, Twitter leidt af, Twitter kost tijd, Twitter is volkomen nutteloos en belachelijk, Twitter is iets voor ‘nerds’ en Twitter is de flop van 2007.
Toch ben ik ervan overtuigd dat Twitter in 2008 voor online marketeers een prima tool is om hun kennis te delen en zo hun blikveld te verruimen. Ik geef hieronder graag een aantal concrete voorbeelden om duidelijk te maken wat Twitter mij als mens en human to human marketeer oplevert….

Wat worden de trends voor 2008? – John Knieriem, Frankwatching

Wat worden de belangrijkste trends voor 2008? Ik lees er nog weinig over maar ben wel benieuwd wat de vakbroeders vinden. Ik wil vast een voorschotje doen. Met hoop op veel discussie zodat we aan de hand daarvan kunnen bepalen wat er echt gaat gebeuren.

Stuk voor stuk artikelen die het lezen waard zijn op blogs die het volgen waard zijn. Veel leesplezier toegewenst. Met dank aan Ruben Timmerman voor de organisatie (en de selectie van de bovenstaande citaten)!