Bepaal wie keynote spreker wordt voor SocialStrategyTalk!

0

SocialStrategyTalk is een kwartaalbijeenkomst over het sociale web. Het thema van de vorige bijeenkomst was crowdsourcing en ook wij geloven heilig in de kracht van de crowds. Voor de volgende SocialStrategyTalk wordt daarom de ‘wisdom of crowds’ ingezet om de keynote spreker te bepalen.

Afgelopen 22 mei was de eerste editie van SocialStrategyTalk. Jeff Howe, de uitvinder van de term crowdsourcing, en Menno Bouwes, wetgevingsjurist en bezig met de introductie van crowdsourcing bij de ministeries, waren uitgenodigd. Het broeierige WesterUnie gebouw in Amsterdam zat vol met zo’n 250 mensen.

socialstrategytalk.jpg

En SocialStrategyTalk gaat door, elk kwartaal zal er een inspirerend programma worden samengesteld rondom een thema. De volgende SocialStrategyTalk zal 4 september worden gehouden op een nog te bepalen locatie. Maar je kunt je nu al inschrijven!!

crowd.jpg

Het thema van 4 september is ‘listening to communities’. Communities zijn steeds vaker onderdeel van de strategie van organisaties, maar met wisselend succes. Een van de grote uitdagingen is het tot stand brengen van een dialoog tussen community en organisatie. Elke dialoog begint met luisteren. Wat leeft er? Waar heeft men het over? Hoe inzicht te verkrijgen en hoe te reageren?

younghee_jung.jpgDe eerste spreker (Younghee Jung) is al bevestigd, voor de tweede spreker willen we in het kader van ‘practice what you preach’ de crowd een stem geven.

Geef daarom antwoord op de volgende vraag: Welke spreker is in staat op SocialStrategyTalk II te inspireren en informeren over het luisteren naar communities?

Probeer aan te geven waarom een bepaalde spreker in het thema past. Reageren kan hieronder bij reacties. Alle reacties die op 16 juni binnen zijn zullen we op haalbaarheid toetsen. Hierna komt er een poll zodat er gestemd kan worden op de verschillende door jullie zelf voorgedragen sprekers.

Waarom zou je meedoen? Uiteraard is het geweldig om een spreker die altijd al had willen zien (of nog een keer wil zien) persoonlijk naar Amsterdam te halen. Maar als je de winnende suggestie doet, dan krijg je bovendien een fel begeerd plekje bij het sprekersdiner en krijg jij de mogelijkheid zelf de aankondiging on stage te doen!

We zien jullie suggesties tegemoet!

Rutger Docter / Medeoprichter CreativeCrowds
CreativeCrowds is een internet start-up (opgericht in 2007) die zich volledig bezighoudt met crowdsourcing.