Video

Lode Schaeffer over TV, de crisis & creatieve mediabureaus

0

In dit video-interview praat Joris van Heukelom met creatief Lode Schaeffer, mede-oprichter van Schaeffer-Wunsch-Has, na over Schaeffers eerdere “betoog voor creativiteit en dood aan consensus”. TV commercials zijn volgens Schaeffer nog steeds onmisbaar. TV is alleen niet meer almachtig, maar het is onderdeel van multimediaal platform. De klassieke media-industrie moet uit de comfortzone, maar oppassen voor “anders om het anders”. Het tijdperk van de techniek en nieuwe media geven nieuwe mogelijkheden. “Daar moeten reclamemensen klaar voor zijn”, zegt Schaeffer.

Ook komt het effect van de crisis op de industrie in dit gesprek naar voren: “We hebben geen minister van Financiën, die ook sneuvelende reclamebureaus een hand boven hoofd zal houden. Dus bij ons zul je wel een gezonde schifting zien in bureaus”. Bureauculturen, waarbij resultaat belangrijk is, die zullen overleven. Juist in crisistijd is echte reclame belangrijk. Reclame zou geen luxe of noodzakelijk kwaad moeten zijn. Ten slotte gaan de twee in op mediabureaus die creativiteit omarmen.

Hier vind je meer artikelen over het MWG Congres.

MWG TV is een coproductie van ilse media en Blue Shots TV.