Onderzoek

Nieuwe resultaten uit de Ultimate Twitter Studie

0

TalkToChange en InSites Consulting hebben de grootste Twitter studie ooit opgezet en gaan na hoe mensen Twitter gebruiken. Op Ultimatetwitterstudy.com vind je live resultaten op de onderzoeksvragen die op Twitter gepost worden. En je kan zelf ook deelnemen.

Waarom starten op Twitter?

De hoofdredenen om te starten op Twitter zijn:

  • Uit nieuwsgierigheid: om te begrijpen waar de buzz overgaat, om het concept van het medium te begrijpen, om te ervaren hoe het kan gebruikt worden om je persoonlijk en professioneel leven te verrijken.
  • Mee zijn met het nieuws, algemeen en ook voor specifieke topics of interesses.
  • Peer pressure/aanbeveling, niet de enige zijn die niet mee is met de hype.
  • Networking met vrienden en professionele contacten, altijd connected zijn.
  • Jezelf onderscheiden van collega’s en vrienden: ‘I am on it, they aren’t yet!’

Twitter or Facebook?

Als je op het internet zoekt naar de aandacht die er wordt gegeven aan de strijd tussen Twitter en Facebook, dan krijg je 121.000.000 hits op Google. Het lijkt een ‘hot topic’ te zijn.

picture3Op basis van onze resultaten komen we tot volgende vergelijking:

Tweet: ‘Facebook is for people you know, twitter is for people with the same interests’

Sommige tweeps verwijzen naar het feit dat het voor Facebook heel makkelijk zou zijn om het Twitter model over te nemen:

Tweet: ‘Not that much difference, as soon as Facebook brings in hash tags and direct replies into its status update feature’

Als je de vergelijking hierboven bekijkt, denken we dat Twitter geen schrik moet hebben Facebook, maar schuilt het gevaar zich in LinkedIn die het Twittermodel zou kopiëren.

Wat is er negatief op Twitter?

picture1Information overload (‘overload’ en ‘noise’) en spam followers zijn de grootste issues.

Veel gebruikers vermelden dat de web interface van Twitter niet echt toont waar ze naar op zoek zijn. Het mist diepgaande search en tracking opties, gedetailleerde profiel zoekopdrachten en profiling opties. Het is niet makkelijk @-replies op te volgen en te managen of om vrienden te zoeken die ook het platform gebruiken. Dit is de hoofdreden waarom veel mensen interfaces zoals TweetDeck gebruiken om het leven in de Twittersphere een beetje makkelijker te maken…

Naast dat wordt ook de onstabiliteit van de Twitter API en ook het feit dat Twitter relatief verslavend kan werken wordt ook aangehaald in sommige tweets.

Neem deel aan het onderzoek

We zijn nu halfweg de kwalitatieve fase van het onderzoek, op naar nog een heleboel interessante vragen…! Je kan de resultaten van dit onderzoek volgen of zelf deelnemen via http://www.ultimatetwitterstudy.com/. Om de dag geven we feedback over de tweet/vraag van de vorige dag. Na afloop worden alle resultaten bekend gemaakt op Frankwatching.